L'exposició 'L'Univers Marilyn a casa nostra' repassa la figura de l'actriu pel 60è aniversari de la seva mort

La mostra està formada per la col·lecció privada de Frederic Cabanes i obra pròpia inspirada en l'actriu


  • Comparteix:

La Fundació Cabanas inaugura aquest divendres l'exposició 'L'Univers Marilyn a casa nostra' a la Casa Museu Cal Gerrer. La mostra, que commemora el 60è aniversari de la seva mort, repassa la vida i obra de l'actriu Marilyn Monroe, des dels seus inicis com a model fins als grans èxits de Hollywood. Frederic Cabanas, l'organitzador i director de la Fundació, obre al públic la seva col·lecció personal que compta amb cartells publicitaris i de cinema , així com obres propies inspirades en la sensualitat de l'actriu.

Cabanas es considera 'Marilynòfil', obsessió que té des dels 20 anys, quan va començar a col·leccionar objectes relacionats amb la Marilyn. "La veritat és que es crea un vincle quan hi ha sentiments pel mig. Encara que no l'hagi conegut i estigui tan lluny de nosaltres. Quan es parla d'ella és com si es parlés d'algú molt proper. Porto tants anys amb ella que forma part de mi".

La nit del 4 d'agost de 1962, Marilyn Monroe va morir a casa seva. 60 anys després, el seu llegat segueix intacte."Que faci 60 anys que ens va deixar i ens ha deixat només el record de les seves pel·lícules i encara avui parlem d'ella és un miracle del cel. No té explicació sinó que era un mite i una estrella que brilla per la seva pròpia llum".

Entre la col·lecció de Cabanas es troba la llibreria temàtica més important del món i el descobriment força recent de l'última carta que va enviar la Marilyn a la residència de Truman Capote a Catalunya. L'exposició es podrà veure fins a la primavera de 2023 de manera gatuita.




Frederic Cabanas

La veritat és que es crea un vincle quan hi ha sentiments pel mig encara que no l'hagi conegut i estigui tan lluny de nosaltres. Quan es parla d'ella és com si es parlés d'algú molt proper.

Frederic Cabanas

Que faci 60 anys que ens va deixar només amb el record de les seves pel·lícules, les fotografies i la seva veu i encara avui parlem d'ella és un miracle del cel. No té explicació sinó que era un mite i una estrella que brilla per la seva pròpia llum.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.