L'espectacle musical 'Notícia del Regne de Mallorques' arribarà al Teatre Auditori, en una de les tres úniques representacions


  • Comparteix:

Actualitzar la música tradicional catalana és l'objectiu de l'espectacle 'Notícia del Regne de Mallorques', que arribarà al Teatre Auditori el proper 1 d'abril, en una de les tres úniques representacions que es faran als Països Catalans. El Centre Cultural s'omplirà amb la sonoritat original basada en el so mediterrani català amb aquesta obra dirigida per Toni Xuclà i que compta amb la participació d'intèrprets com Lídia Pujol, Miquel Gil, Roger Mas i Alba Guerrero.

El director de l'espectacle, Toni Xuclà, ha destacat la vessant identificadora dels sons que presenta l'obra. Un recull de qualitat de sons catalans des de les fonts originals, amb aportacions flamenques i de cançó tradicional. L'escoltem.

Toni Xuclà

Des de sempre he estat buscant un so català que ens identifiqui, ens aglutini i ens doni sentit com a col·lectiu.


En aquest mateix sentit, l'ideòleg del projecte, Bienve Moya, ha explicat que el nom de l'espectacle fa referència precisament a aquesta recerca dels sons catalans des d'una sonoritat actual.

Bienve Moya

El títol és 'Notícia del Regne de Mallorques' perquè donem una notícia de l'antic regne des de un punt de vista actual amb un so actual i uns intèrprets actuals.


Amb un total de 12 temes, dos dels quals són instrumentals, l'obra presenta cançons que expliquen històries. Segons una de les intèrprets, Lídia Pujol, aquestes històries són una part important de l'espectacle.

Lídia Pujol

És important perquè el important d'aquestes cançons són les històries.


La directora del Teatre Auditori, Àngels Seix, s'ha mostrat molt satisfeta per poder acollir a la nostra ciutat aquest espectacle que presenta una recerca de sons mediterranis des de un punt de vista contemporani. L'escoltem

Àngels Seix

És molt important un treball de recerca sobre el so català mediterrani des d'un punt de vista contemporani, barrejar gèneres amb cantants actuals.


L'obra 'Notícia del Regne de Mallorques' només es presentarà a Maó, a la Catalunya Nord i a la nostra ciutat, al Teatre Auditori, el proper 1 d'abril a les 10 de la nit. Les entrades, que ja s'han posat a la venda, no estan incloses dins l'abonament del Teatre Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.