'Dones: ficcions i realitats': les dones que surten a les pel·lícules no són 'reals'

L'exposició que reivindica les dones de debò estarà al Museu del Monestir fins al 18 de setembre


  • Comparteix:

L'exposició 'Dones: ficcions i realitats' torna a Sant Cugat al Museu del Monestir. Es tracta d'una denúncia de la gran diferència entre les dones que han aparegut a les sèries i televisions des del segle XX amb les dones reals. La mostra, que es pot visitar fins al 18 de setembre, proposa anar en contra dels cànons que les dones han après des de petites a través de la ficció i la publicitat.

'Dones: ficcions i realitats' és una producció del Museu d'Història de Catalunya i pretén mostrar la història de la dona a través dels mitjans audiovisuals. Tal com comenta la directora en funcions del Museu, Alba Rodríguez, és important "com van evolucionant totes aquestes idees i creences que fan que la dona adopti gairebé de manera innata aquesta posició que té en la societat".

La mostra, comissariada per Marta Selva i Anna Solà, també ensenya moviments feministes des de la postguerra fins a l'actualitat. Es poden veure referents femenins catalans com Maria Aurèlia Capmany, però també d'espanyols i d'àmbit internacional. Les dones que han viscut les dècades dels 50 als 70 es poden sentir molt identificades amb els moviments d'aquells temps; així i tot, 'Dones: ficcions i realitats' està dirigida a tots els públics.


Alba Rodríguez

Com van evolucionant totes aquestes idees i creences que fan que la dona adopti gairebé de manera innata, perquè ho hem viscut i ho hem mamat desde petites, aquesta posició que tenim en la societat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.