L'obra de Paco Minuesa, inspiració de la nova cançó del músic italià Franco Mussida

Del quadre 'La fortalesa de la fragilitat' ha sorgit el nou tema de Mussida


  • Comparteix:

Un moment del vídeo / Foto: Captura de Youtube

Un moment del vídeo / Foto: Captura de Youtube

El quadre de l'artista santcugatenc Paco Minuesa 'La fortalesa de la fragilitat' ha estat la inspiració per al nou tema del músic italià Franco Mussida. A més de la cançó, ha sorgit un curt animat on la peça artística de Minuesa pren gran protagonisme. Minuesa diu sentir-se orgullós de què un artista internacional s'hagi fixat en la seva obra i està satisfet de la nova visió que el compositor li ha donat al quadre.

Franco Mussida és un dels artistes més importants del rock progressiu internacional. Va ser un dels fundadors de la banda Premiata Forniera Marconi que va ser tota una innovació a Itàlia i li va obrir la porta a grans escenaris d'arreu del món. Es va fundar als anys 70 i segueix en actiu amb altres membres. Mussida va abandonar la banda fa set anys i ara fa carrera en solitari.

La relació entre l'artista santcugatenc i l'italià sorgeix a través de l'obra de Minuesa, qui ha explicat a Cugat Mèdia que Mussida és un client habitual de la seva galeria de Milà. De fet, el quadre 'La fortalesa de la fragilitat' és propietat de l'artista italià. Tot i això, Minuesa ha explicat que el cantant li va demanar permís per fer aquesta cançó.

El santcugatenc va acceptar sense problemes i s'ha mostrat orgullós de què un artista de prestigi internacional s'interessi d'aquesta forma pel seu art. Segons Minuesa, Mussida ha aportat una visió diferent de la idea original que tenia el quadre, que és un crit a la pau al món. En canvi, l'artista italià l'ha reconvertit en un homenatge a la generació dels 70, la generació de Franco Mussida i la banda Premiata Forniera Marconi.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.