LA COMPANYIA MINIMíssimA publica nou disc, 'Poemari per a acordió'

És un recull de 53 poemes musicats amb veu i acordió

'Si em vagués', l'espectacle de música i dansa conjunt de LA COMPANYIA MINIMíssimA, Lali Mateu i Roger Cusidó / Foto: LA COMPANYIA MINIMíssimA

Cultura

Publicat el 25/set/22 per Yusra Alami

LA COMPANYIA MINIMíssimA ha publicat el seu segon disc, 'Poemari per a acordió'. Al recull es poden escoltar 53 poemes musicats, acompanyats d'un sol instrument: l'acordió. A diferència de la primera obra, aquesta destaca per ser 'més senzilla', amb textos escrits gairebé 'en automàtic', segons ha explicat a Cugat Mèdia l'autor i músic del projecte, Gerard Díaz. El mateix passa amb la música, que va començar a compondre just quan va tenir l'instrument a les mans per primer cop.

La presentació del 'Poemari per acordió' es farà a Manresa el dia 8 d'octubre, amb motiu de la Fira Mediterrània; a Sant Cugat, la presentació serà el 19 de novembre a La Unió. Sobre l'escenari, Gerard Díaz s'acompanyarà de dos ballarins santcugatencs, Lali Mateu i Roger Cusidó, vinculats a l'Esbart. Entre els tres, fan possible el projecte 'Si em vagués', que porta per títol el començament d'un dels poemes del disc. Com assegura Díaz, es tracta d'una peça en què "l'acordió permet que les paraules i els gestos es converteixin en poesia".

Pel que fa a la relació del poemari amb Sant Cugat, el músic explica que "d'alguna manera o altra, ha d'estar vinculat". Tot i haver viscut en altres llocs, ha nascut i crescut aquí i, per tant, "llegint els textos es poden trobar més d'una referència a la ciutat".


DECLARACIONS

Gerard Díaz

Entre els tres hem fet aquest projecte que es diu ‘Si em vegués’, que és el primer vers d’una de les poesies. És una peça de dansa i poesia on l’acordió acompanya i és el que permet que les paraules i els gestos que ells fan es converteixin en poesia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio