La santcugatenca Lena Castell, finalista del concurs de cinema u22

El curtmetratge 'Les Tres Gràcies' aborda com a tema les agressions sexuals


  • Comparteix:

El rodatge de 'Les Tres Gràcies' / Foto: Lena Castell

El rodatge de 'Les Tres Gràcies' / Foto: Lena Castell

La santcugatenca Lena Castell ha quedat finalista al Festival de Cinema Jove u22 amb el curtmetratge 'Les Tres Gràcies'. La jove, que ha guionitzat i dirigit el projecte; de fet, ha passat de treballar al festival com a voluntària, l'any passat, a ser finalista del certamen. Actualment es troba a l'Argentina fent un intercanvi universitari i, després de veure vídeos de tota la sala plena de familiars, amics i més persones veient el curt creu que la feina 'ha merescut tot la pena'.

'Les Tres Gràcies' és un curtmetratge que parla de les agressions sexuals que pateixen les dones a través de tres amigues que marxen uns dies a una casa a la muntanya. Berta, Martina i Andrea, interpretades per Ona Vives, Júlia Molero i Clàudia Codony, troben en la intimitat la valentia d'explicar les seves experiències sexuals traumàtiques.

Lena Castell va fer una enquesta en què les dones podien dir si mai s'havien sentit agredides sexualment. A partir d'aquesta iniciativa va rebre fins a 300 noms de noies que havien passat per una experiència similar i que apareixen, juntament amb les actrius, als crèdits del film.

La jove directora creu que "s'ha de començar a parlar dels abusos", ja que "patir una agressió sexual és suficientment dur com per fer-ne un tabú i haver d'afrontar la situació tu tota sola". El cinema és una eina "per donar veu a aquestes realitats callades", comenta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.