Els Gausacs, preparats per oferir figures de vuit a Tarragona

Els Castellers de Sant Cugat arriben al Concurs de Castells en bon estat de forma, tant tècnicament com social


Temes relacionats

El comerç de Sant Cugat (i més enllà) fa costat als Gausacs amb motiu del Concurs de Castells (27/set/22)


  • Comparteix:

Els Castellers de Sant Cugat tornen a Tarragona com una de les 30 millors colles del món. L'agrupació santcugatenca competeix aquest dissabte al Concurs de Castells, en la primera de les dues jornades previstes, on confia poder descarregar figures de vuit. Es tracta d'un repte gens fàcil per a la majoria de colles, sobretot tenint en compte l'aturada forçada que va comportar la pandèmia; així, els Gausacs tornen a la Tarraco Arena Plaça quatre anys després, ja que la crisi sanitària va obligar a suspendre l'edició de 2020.

Als assajos, els camises verdes ja treballen per portar una actuació que comenci a marcar el camí de la recuperació de la colla. "Cada vegada som més i anem omplint la sala Canigó", ha explicat a Cugat Mèdia un dels caps de colla dels Gausacs, Marcel Serra, que confia que aquesta tendència "no sigui només pel concurs". "Portem un setembre espectacular", ha celebrat.

Els Gausacs es marquen l'objectiu de portar dos castells de vuit (el 3d8 i el 4d8). "Són la base de qualsevol colla que vulgui ser una colla gran", ha dit Serra, que ha apuntat el bon estat de forma de l'agrupació. "Tècnicament estem contents", ha apuntat.

Torna una de les grans cites castelleres

Els Gausacs han quedat en 15a posició en la classificació per accedir al Concurs de Castells de Tarragona i participaran en la jornada d'aquest dissabte amb 17 colles més. Aquest certamen se celebra cada dos anys i agrupa les 30 millors colles del món casteller; des de 2012 els camises verdes hi han participat de forma ininterrompuda. El pic es va assolir el 2018, quan la colla santcugatenca va competir en la jornada de diumenge, com una de les millors agrupacions del món.

Retard en la subvenció

Tal com avançava El Cugatenc i ha confirmat aquest mitjà, un retard en el pagament de la subvenció anual per part de l'Ajuntament ha endarrerit les obres del nou local de l'entitat. Un retard que el president de la colla, Enric Aguadé, confia que "es resoldrà aviat". En aquest sentit, Aguadé assegura que veu "bona voluntat política" i que el problema és "purament administratiu". Així, malgrat el malestar de la colla, el president reconeix que "l'entitat no està en perill".




Marcel Serra

Se'ns presenta el concurs amb moltes possibilitats de portar dos castells de vuit. Són la base de qualsevol colla que vulgui ser una colla gran. Tècnicament estem contents.

Marcel Serra

Cada vegada som més i molta gent s'està animant, omplint la sala Canigó. Esperem que no només sigui pel concurs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.