Un concert benèfic recaptarà fons a Sant Cugat per a la investigació de la Covid Persistent

Mútua Terrassa organitza aquest concert que tindrà lloc el 6 d'octubre al Teatre-Auditori a càrrec del Quartet Casals


  • Comparteix:

Foto de familia de la presentació del concert benéfic

Foto de familia de la presentació del concert benéfic "La Recerca és vida"

La Fundació Docència i Recerca de Mútua Terrassa busca finançament per a la seva investigació sobre la Covid Persistent. Amb aquest objectiu, Mútua Terrassa organitza al Teatre-Auditori, amb la col·laboració de l'Ajuntament, el concert benèfic 'La Recerca és Vida', que tindrà lloc el 6 d'octubre a les 20 h i anirà a càrrec del Quartet Casals. Es calcula que la Covid Persistent afecta entre un 5 i 20% dels pacients que han patit la malaltia.

Com ha explicat el director de la Fundació Docència i Recerca de Mútua Terrassa, el doctor David Dalmau, la Covid Persistent és una malaltia que apareix com a conseqüència d'haver patit la Covid-19. Els símptomes més habituals són fatiga, falta d'aire, disfunció cognitiva, dolor muscular i alteració del gust i l'olfacte, encara que en cada cas poden aparèixer altres símptomes. El sector més propens a patir-la són dones d'entre 30 i 70 anys. Es considera Covid Persistent quan es mantenen aquests símptomes tres mesos després d'haver donat positiu en coronavirus.

Per investigar les conseqüències de la Covid-19 i altres malalties emergents, Mútua Terrassa va crear l'Institut de Recerca i Docència i la seva fundació, com a centre d'investigació i d'informació d'aquestes patologies. Tots els beneficis del concert del dia 6 d'octubre aniran a la fundació per investigar sobre els efectes i les conseqüències de la Covid Persistent.

La presentació aquest dijous d'aquesta iniciativa també ha comptat amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha celebrat que s'hagin donat tots els factors per poder gaudir d'aquest concert i intentar aconseguir els fons necessaris per a la investigació.

També hi ha participat el president de Mútua Terrassa, Antoni Abad, qui ha explicat que la recaptació anirà per a la recerca, però la idea és "fluir" fins a arribar als CAP per millorar les condicions de vida de les persones afectades.

El concert serà també una oportunitat per veure per primera vegada a Sant Cugat el Quartet Casals, considerat un dels quartets de corda més importants del món. Amb gairebé 25 anys de trajectòria i després d'haver pujat a grans escenaris internacionals, la formació oferirà a l'equipament municipal un reportori de cambra amb peces de Haydn i Brahms.

La venda d'entrades ja està oberta i es poden adquirir a la web del Teatre-Auditori a un preu de 30 euros. Paral·lelament, la web de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa també està a disposició de totes les persones interessades en fer una donació o informar-se sobre la malaltia.




Mireia Ingla

Jo crec que són tots els ingredients necessaris i que segur que faran que aquest sigui un gran concert i es compleixi aquest objectiu de recaptar prou fons per investigar més encara, per donar respostes a aquestes persones que pateixen aquesta malaltia com ens ha explicat el Dr. Dalmau i per qui es fa aquesta iniciativa, per això estem molt contents.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.