Jiménez Villarejo repassa la seva trajectòria contra la corrupció a l'Aula d'Extensió Universitària


  • Comparteix:

L'exfiscal anticorrupció ha participat en una xerrada de l'Aula d'Extensió Universitària

L'exfiscal anticorrupció ha participat en una xerrada de l'Aula d'Extensió Universitària

L'excap de la Fiscalia Especial Anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, considera que la corrupció és el gran enemic de les democràcies. Així ho ha dit en la darrera edició del cicle de xerrades que organitza l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran, que s'ha celebrat al teatre de la Unió Santcugatenca davant d'unes 120 persones.

L'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo ha exposat a la Unió Santcugatenca les seves idees i opinions al voltant del que considera el major enemic de les democràcies: la corrupció. El que va ser impulsor de diverses mesures per investigar la delinqüència financera i els delictes econòmics, en el seu període al capdavant de la Prefectura de la Fiscalia Especial Anticorrupció, ha afirmat que el primer pas per solucionar la corrupció és assumir que aquesta existeix, que està present en l'àmbit públic i que afecta molt negativament tota la societat.

Carlos Jiménez Villarejo

La corrupcióprooca una jungla dins del sitema democràtic i entre d'altres coses provoca un encariment dels serveis públics


Jiménez Villarejo, a més, ha defensat la democràcia com el millor sistema polític, tant moralment com racional, ja que descansa sobre l'autonomia i la llibertat de cadascun dels ciutadans. Per aquesta mateixa raó, però, té la debilitat que afavoreix el desenvolupament d'actes contraris a l'interès públic. Es per això que Jiménez Villarejo afirma que s'ha d'exigir lleialtat als càrrecs públics. L'escoltem.

Carlos Jiménez Villarejo

Exigir a tots els que ocupen llos de responsabilitat pública, un grau de lleialtat a l'interès públic que de vegades es troba a faltar


En aquest sentit, Villarejo ha esmentat que diversos informes de l'OCDE donen tres elements necessaris per tal de combatre la corrupció. El primer és la voluntat política de fer-hi front. En segon lloc, l'impuls cívic de la societat, que ha de fer un paper actiu i vigilant. I finalment, la creació de mecanismes de control per part del mateix sistema democràtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.