L'actor Pol López es fica a la pell de Ferrater en l'estrena del 22è Festival Nacional de Poesia

El programa arrenca aquest dijous i s'allargarà fins al 28 d'octubre


  • Comparteix:

Imatge del cartell / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Imatge del cartell / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

El Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat inaugura aquest dijous la 22a edició, dedicada a Gabriel Ferrater. Ho farà amb l'estrena oficial de l'espectacle 'Vull subornar la joventut', a les 20 h al Teatre-Auditori. Es tracta d'un muntatge que recupera la paraula de Ferrater -les seves entrevistes, conferències, classes i poemes- a la qual donarà veu l'actor Pol López. D'aquesta manera, es dona al tret de sortida a una edició del festival que aplegarà fins al 28 d'octubre una trentena de propostes per acostar la figura del poeta en totes les seves vessants, així com reivindicar la poesia dels Països Catalans.


CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL

Enguany, el Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat coincideix amb l'Any Gabriel Ferrater, que commemora el centenari del seu naixement i els 50 anys de la seva mort. Per això les principals propostes busquen anar més enllà de la seva obra per descobrir també la persona i el seu pensament. "Les activitats juguen amb això: com podem transportar Ferrater al 2022 i sobre com la seva poesia pot ser molt present al nostre dia a dia", destacava la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, a la roda de premsa de presentació del FNP.

Amb aquest objectiu, el programa compta amb xerrades, recitals, espectacles i exposicions, entre d'altres. El poeta no estarà només present sobre l'escenari, sinó també en altres formats, com els tres curtmetratges que s'han elaborat per reinterpretar tres poemes seus i que es podran veure el 27 d'octubre als Cinemes Sant Cugat. La seva figura també serà protagonista en la ja tradicional Nit de Poesia, que enguany aplegarà el 15 d'octubre 18 poetes actuals al Claustre del Monestir en una posada en escena en sintonia amb aquest entorn.

Tot plegat, fins al 28 d'octubre, tot i que la cloenda de l'Any Gabriel Ferrater també tindrà lloc a Sant Cugat i serà el 22 de novembre al Teatre-Auditori, amb un espectacle també inclòs en la programació del FNP.


Esther Madrona

És aquesta vinculació entre Ferrater i el nostre moment present. Les activitats juguen amb això: com podem transportar Ferrater al 2022 i sobre com la seva poesia pot ser molt present al nostre dia a dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.