Isabel-Clara Simó i Àlvar Roda recorden les poesies i cançons d'Ovidi Montllor


  • Comparteix:

La CAL organitza fins el proper 7 de maig unes jornades sobre el cantant i actor d'Alcoi

La CAL organitza fins el proper 7 de maig unes jornades sobre el cantant i actor d'Alcoi

Una quarantena de persones han assistit al primer acte de les jornades en record d'Ovidi Montllor que organitza la secció local de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL). L'escriptora Isabel-Clara Simó i el cantautor santcugatenc Àlvar Roda han estat els encarregats de repassar la biografia de l'actor i cantant d'Alcoi en el desè aniversari de la seva mort.

La tendresa i la mala llet. Aquests són dos dels trets de la personalitat d'Ovidi Montllor que s'han recordat en el primer acte de les jornades de la CAL en record de l'actor i cantant d'Alcoi. Unes notes de la cançó 'L'homenatge' han servit per introduir el públic dins del món de l'Ovidi i per continuar recordant-lo, ara que es compleixen 10 anys de la seva mort, malgrat el poc interès que continuen mostrant les institucions.

El cantautor santcugatenc, Àlvar Roda, ha recordat els anys de la seva joventut en què va conviure amb Ovidi Montllor, i junts van recórrer els pobles del país amb el moviment de la 'nova cançó',

Àlvar Roda

Vaig coincidir amb ell uns dos anys, quan jo en tenia 18 i ell 28. Era com el meu germà gran. A través de la 'cançó' ens vam divertir molt recorrent els pobles.


Roda ha explicat que l'anarquia i la llibertat de Montllor eren, per a ell, els trets més atractius de la seva personalitat. Segons Roda, Ovidi Montllor no era només un cantant, sinó un intèrpret, ja que aportava tota la seva 'teatralitat' a les cançons.

En el mateix sentit s'ha expressat l'escriptora Isabel-Clara Simó, amiga de l'Ovidi, que ha repassat la biografia del cantant i actor i ha explicat els trets més característics de la seva obra. Simó considera que l'Ovidi era, per damunt de tot, un actor vocacional, i un veritable poeta en la seva faceta de cantant. L'escoltem.

Isabel-Clara Simó

Era un poeta. Més que un cantant, era un actor, perquè aquesta era la seva veritable vocació. Però com a cantant, era sens dubte un poeta. Tenia un sentit molt teatral.


Isabel-Clara Simó s'ha queixat del poc interès que continuen mostrant les administracions envers l'obra d'Ovidi Montllor però s'ha felicitat pel fet que la ciutadania organitzi, autònomament, actes en record del cantant d'Alcoi, que ha definit com un personatge 'incòmode' per al poder.

El proper acte de les jornades 'Tot recordant l'Ovidi' de la CAL tindrà lloc aquest dissabte, amb una xerrada a l'Ateneu on intervindran la lingüista Rosa Calafat, el conseller d'Universitats del govern català, el santcugatenc Carles Solà, i el periodista i escriptor també santcugatenc, Víctor Alexandre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.