Neus Colet (artista): 'Gabriel Ferrater té uns textos molt densos i durs sobre l'existència'

L'exposició de l'artista santcugatenca, 'Gabriel Ferrater entre papers', es pot visitar a la Galeria Canals fins al 22 de desembre


  • Comparteix:

Neus Colet, amb obres de l'exposició 'Gabriel Ferrater entre papers' a la Galeria Canals / Foto: Cugat Mèdia

Neus Colet, amb obres de l'exposició 'Gabriel Ferrater entre papers' a la Galeria Canals / Foto: Cugat Mèdia

Neus Colet exposa fins al 22 de desembre 'Gabriel Ferrater entre papers' a la Galeria Canals. La mostra de l'artista santcugatenca és una recreació contemporània de 13 poemes de Ferrater amb paper fet a mà per la mateixa artista. L'exposició es pot visitar gratuïtament i serà l'última dedicada a la figura de Gabriel Ferrater per part de la galeria amb motiu del centenari del naixement de l'escriptor. Es tracta d'un recull de 13 poemes del llibre 'La dona i els dies' gravats en paper artesà, fet per la mateixa artista, on a partir de fils, materials i les seves pròpies mans recrea els poemes de Gabriel Ferrater en format físic.

Neus Colet ha explicat a Cugat Mèdia que no li va ser fàcil, però un cop va saber portar la poesia al seu terreny artístic, va trobar una via per seguir amb l'exposició. 'Gabriel Ferrater entre papers', dins el marc del Festival Nacional de Poesia, es pot visitar a la Galeria Canals fins al 22 de desembre.

En aquesta mostra, l'artista contemporània "juga" amb la poesia i els versos de Gabriel Ferrater per ressaltar la importància i intensitat de la seva obra. Colet ha explicat que, investigant sobre la seva figura, s'ha adonat que el seu record segueix molt viu entre aquells que el van conèixer.

"El tema de la part física de la matèria per mi és molt important. Llavors aquest senyor té uns textos molt densos, molt durs, que tracta temes molt variats, però sempre sobre el món de l'existència", ha afirmat.

L'artista local ha afirmat que els poemes els ha escollit per la força que transmeten les sentències. Per exemple, a l'obra 'Aniversari', tapa tots els versos amb fils perquè l'únic que es pugui llegir és "memòria, la mentidera", un vers que, segons Colet, la va deixar trastocada per la seva intensitat.


Neus Colet

El tema de la part física de la matèria per mi és molt important. Llavors aquest senyor té uns textos molt densos, molt durs, que tracta temes molt variats però sempre sobre el món de l'existència i em va caure a les mans aquest 'Dits', que és el primer poema amb el que vaig treballar. Que llavors vaig veure que podia treballar de forma física.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.