Òmnium Sant Cugat critica el retrocés de la programació en català al Teatre-Auditori

L'entitat lamenta que només el 50% de la programació de la temporada actual és en català


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Òmnium Sant Cugat lamenta el retrocés en la presència del català a la programació del Teatre-Auditori. L'entitat ha presentat un estudi comparatiu de les dues darreres temporades, al qual exemplifica que els espectacles teatrals en català han reculat del 80% al 50%. Segons Òmnium, la programació en català significava el 80% de les 10 obres de la temporada febrer-maig 2022 i, en canvi, un 50% de les 12 obres de la temporada actual.

En aquest sentit, el president d'Òmnium Cultural Sant Cugat, Jaume Angerri, ha explicat a Cugat Mèdia que el teatre d'una llengua "que és d'una menor dimensió que l'anglès o el castellà, com és el català, necessita espais de xarxa". "Perquè les companyies puguin fer les seves representacions i es consolidin en una escena teatral en català", ha justificat Angerri.

Òmnium Sant Cugat ha fet aquesta avaluació de la programació del Teatre-Auditori després de les queixes d'alguns dels seus socis.

El govern local defensa l'aposta per la llengua

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha refermat en declaracions a Cugat Mèdia que la voluntat de l'equip de govern és "sempre potenciar l'ús del català arreu, com és el cas del Teatre-Auditori, i teixir totes les aliances possibles per treballar en aquesta direcció. En resposta a les queixes d'Òmnium, Madrona considera que "parlar només de número és, a vegades, massa fred". Amb tot, la tinenta d'alcaldia ha lamentat no haver-se reunit abans amb l'entitat "per parlar-ne i poder treballar aquesta informació per determinar si realment la presència del català ha disminuït o no, per compartir els objectius de la programació del teatre i compartir l'estat del panorama teatral català"


Jaume Angerri

El teatre d'una llengua que és d'una menor dimensió que l'anglès o el castellà, com és el català, necessita espais de xarxa perquè les companyies puguin fer les seves representacions i es consolidin en una escena teatral en català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.