Sant Cugat vol ser un pol d'atracció de produccions audiovisuals

L'Ajuntament ha posat en marxa un espai web que centralitza tota la informació i assessorament per rodar a la ciutat


  • Comparteix:

La presentació ha tingut lloc a la masia de Torre Negra / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La presentació ha tingut lloc a la masia de Torre Negra / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat és la tercera ciutat de Catalunya que ofereix més escenaris per a les produccions audiovisuals i vol seguir creixent. L'Ajuntament ha creat el servei 'Sant Cugat City of Film', que ofereix informació i assessorament per a productores i agents audiovisuals sobre com i on fer rodatges a la ciutat, que ofereix 82 emplaçaments per aquest efecte. 'Cada dia volem ser més reconeguts en el sector audiovisual', ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, en una roda de premsa que ha tingut lloc en un espai clarament candidat a fer de set de gravació, la masia de Torre Negra.


CONSULTA AQUÍ EL WEB 'SANT CUGAT CITY OF FILM'



Des de l'any passat, s'han concedit a Sant Cugat més d'un centenar d'autoritzacions per fer rodatges, entre llargmetratges, curts, anuncis i altres produccions. L'Ajuntament preveu tancar l'any amb 120 rodatges en 24 mesos. Algunes produccions destacades han estat 'Marlowe', protagonitzada per Liam Neeson; la producció de TV3 'Escanyapobres'; i les sèries de Netflix 'El inocente' i d'Amazon Prime Video 'Sin Huellas'. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, veu aquests números amb optimisme, però no es conforma: "És el moment de fer-nos grans i que Sant Cugat surti cada cop més sovint a la pantalla petita i a la gran".

La vinculació de Sant Cugat amb el món audiovisual també està materialitzada amb el fet que la ciutat forma part de la Catalunya Film Comission. La presentació de 'Sant Cugat City of Film' ha comptat també amb la presència de la presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, la santcugatenca Judith Colell, que ha lloat les possibilitats que ofereix la ciutat. "Hi trobem de tot: un barri humil, un barri ric, emplaçaments de diferents èpoques (...), així com una bona comunicació i tots els serveis", ha enumerat la cineasta.

Colell ha avançat que Sant Cugat tornarà a acollir el rodatge de l'anunci dels Premis Gaudí. Això sí, si en l'edició anterior la gravació va tenir lloc al Mercantic, en aquesta ocasió els espais exteriors tindran més protagonisme.




M. Ingla / E. Madrona

Som un pol d'atracció per a molts projectes audiovisuals. Som una ciutat escenari, la tercera del país. / Creiem que és el moment de fer-nos grans i que Sant Cugat surti cada vegada més a les pantalles.

Judith Colell

Aquí hi trobem de tot: un barri humil, un de ric, coses d'època...



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.