Júlia Farré (finalista Premis Associació Podcast): 'El més important és que les històries d'aquestes dones s'escoltaran més'

Farré, amb el seu podcast 'Viajando en Femenino', va ser nominada com a millor podcast de societat/actualitat


  • Comparteix:

Imatge cedida de Júlia Farré del pòdcast 'Viajando en Femenino'

Imatge cedida de Júlia Farré del pòdcast 'Viajando en Femenino'

Júlia Farré ha quedat finalista als Premis de l'Associació de Podcast, que es van entregar a les Jornades Nacionals del Podcast a Madrid a mitjan octubre. En el seu programa 'Viajando en Femenino', Farré entrevista a dones que han hagut de desplaçar-se per qüestions tan dispars com poden ser l'amor, la feina o perquè s'han vist forçades a emigrar. Farré ha explicat que ha estat un reconeixement a tota la feina feta i ha dit que li ha fet molta il·lusió perquè gràcies a la nominació 'les històries de les protagonistes de cada capítol han pogut arribar a més gent'.

En una entrevista de Cugat Mèdia, Júlia Farré també ha parlat sobre quines creu que són les claus per conduir un podcast. Segons ha dit, "el primer és parlar sobre una cosa que t'apassioni o en què estiguis hiperespecialitzada, sobretot si ets anònima. Ja que si ets famosa et pot venir bé parlar de pràcticament qualsevol tema".

També ha parlat sobre la importància de conèixer l'apartat tècnic o contractar algú que la conegui, perquè "en un podcast com el meu, la veu i tenir una bona sonorització té molta importància". Farré també considera cabdals les xarxes socials per crear comunitat. "Ja no només per arribar a més gent, sinó perquè els oients es facin seu el podcast i se sentin identificats amb ell", ha dit.

Sobre el futur de 'Viajando en Femenino', Farré ha explicat que està centrada en la segona temporada i que ja té pactades diverses entrevistes. Segons explica, vol seguir donant veu a "històries de vides de dones impactades per viatges". Segons ha dit, aquest sempre ha estat el seu objectiu, "parlar amb dones que expliquin per què aquell viatge va ser un impacte a la seva vida. Però també per qui l'escolta, perquè aprengui coses sobre aquell país, la seva cultura o perquè siguin una inspiració".

Farré ha afirmat que també té altres idees a banda del podcast i assegura que arran d'aquest projecte diverses empreses l'han contactat.


Júlia Farré

Sobre tot per mi, el més important ha estat que el pòdcast s'ha donat a conèixer en altres àmbits i les veus i les històries de les dones que entrevisto s'escoltaran més. Per mi jo crec que aquestes dues coses: el reconeixement i el fet que això vol dir que el podcast, i ho he notat, s'escoltarà més.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.