'Pedra i Sang' tornarà a la Sala Capitular amb canvis a la direcció i al repartiment d'actors

Dolors Vilarasau continuarà a la direcció, però ara juntament amb la seva filla Martina


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'actuació de Pedra i Sang del 2020 / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu de l'actuació de Pedra i Sang del 2020 / Foto: Localpres

'Pedra i sang' tornarà aquest Nadal a la Sala Capitular dos anys després. El 2020 es va representar al Teatre-Auditori per la pandèmia, i el 2021 es va suspendre per positius de Covid entre els actors. Amb aquesta edició serà el 20è cop que l'obra es representarà al Monestir de Sant Cugat, però aquest any es visualitzarà un relleu generacional, tant a la direcció com entre els actors. Al capdavant de l'obra s'afegirà Martina Vilarasau, qui acompanyarà la seva mare, Dolors Vilarasau, després de vint anys dirigint-la.

Vilarasau ha explicat que la incorporació de la seva filla és part d'un canvi generacional que s'anirà aplicant durant els pròxims anys. Tampoc ha descartat que aquesta sigui l'última edició que dirigeixi ella. "Dono el relleu a la persona ideal per dirigir aquesta obra, perquè la coneix i hi participa des que té 8 anys. A més, té una visió i una habilitat molt bona de direcció, cosa que pocs actors tenen", afirma. Respecte a l'herència que deixa en 'Pedra i Sang', Dolors Vilarasau no vol que se li atribueixi directament com una cosa que va fer ella, sinó que, com la gent ja l'ha marcat com una representació habitual de cada Nadal, li agradaria que tingués continuïtat.

A més dels canvis a la direcció, també hi ha hagut canvis entre els actors de l'obra. L'Abat Biure passarà a estar representat per Ricard Mariner, qui abans feia el paper de Pere Çarovira. L'antic actor de l'Abat, Xavi Tor, ha decidit no participar-hi més per motius de salut. El personatge de Pere Çarovira serà representat per Llorenç Serrahima.

Aquest any han preparat cinc representacions repartides entre el 23 i el 28 de desembre. El 23 es farà un recorregut repassant els actes històrics des de Collserola fins a Sant Cugat, i a les 22 h es farà la representació per als participants de la caminada. Després, el 25 i 26 de desembre es farà un passi cada dia a les 20 h. I el 27 i 28 de desembre se'n faran dos cada dia, un a les 19 h i un altre a les 21.30 h. Les entrades estaran a la venda a partir de l'1 de desembre a la pàgina web de Pedra i Sang.


Dolors Vilarasau

M'agradaria que no quedés com una cosa personal de la Dolors Vilarasau que ho va fer en el seu moment. Si no que, ja que la gent ho ha agafat com aquest espectacle tradicional de cada Nadal, tingués una continuïtat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.