'Ens falta un museu de la ciutat'

La directora en funcions dels Museus de Sant Cugat, Alba Rodríguez, ha reflexionat sobre els reptes de futur


  • Comparteix:

Jordi Casas, Alba Rodríguez i Txema Romero / Foto: Cugat Mèdia

Jordi Casas, Alba Rodríguez i Txema Romero / Foto: Cugat Mèdia

'El museu de la ciutat és una de les necessitats que detectem i hem de concretar un nou espai'. És un dels reptes de futur que els Museus de Sant Cugat tenen per endavant. Ho ha dit aquest dimarts la directora en funcions d'aquests equipaments, Alba Rodríguez, a la taula rodona 'El patrimoni moble', del cicle 'Anàlisi de l'estat del Patrimoni Cultural a Sant Cugat'. Rodríguez ha apuntat que del Monestir 'encara queda molt per explicar' i, per això, cal anar més enllà.

ESCOLTA-HO

La necessitat es va posar de manifest arran de l'exposició 'Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur'. Per a la directora en funcions dels Museus, seria important que aquesta mostra fos permanent d'alguna manera.

Rodríguez, que ha repassat la feina que es fa des dels Museus, ha enumerat més reptes: reforçar la política d'adquisicions, disposar d'un espai de reserva que doni garanties per a la conservació, augmentar el ritme de documentació de les col·leccions i consolidar la dinàmica d'exposicions temporals. També ha subratllat la importància de reforçar els lligams amb la comunitat, així com potenciar el treball de conservació al jaciment de Can Cabassa o a la Torre Negra.

A la taula rodona, moderada pel president del Grup d'Estudis Locals (GEL), l'historiador Jordi Casas, també hi ha participat el director del Museu d'Art de Cerdanyola, Txema Romero, que ha posat l'accent en la importància per als museus locals de fer xarxa per arribar a tots els públics possibles.


Alba Rodríguez

No hem acabat d'explicar el Monestir. I ens falta un museu de la ciutat. Val la pena que l'exposició dels 900 anys es convertís en permanent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.