Sant Cugat Capital de la Sardana comença a caminar

El municipi ostentarà aquesta distinció durant el 2023


  • Comparteix:

Imatge de la signatura del protocol / Foto: Ajuntament

Imatge de la signatura del protocol / Foto: Ajuntament

Sant Cugat serà capital de la Sardana el 2023 i l'esdeveniment ja comença a caminar. L'Ajuntament, la Confederació Sardanista de Catalunya, l'Entitat Sardanista Sant Cugat i la Comissió de la Capital de la Sardana han signat aquest dijous el protocol d'actuació per esdevenir Capital de la Sardana 2023. Inicialment, Sant Cugat havia d'ostentar la capitalitat el 2022, després de Balaguer, però la pandèmia ho va endarrerir. El primer acte tindrà lloc el 18 de març de l'any vinent, amb la proclamació, el pregó i l'estrena de la sardana composta per a l'ocasió.

Així, Sant Cugat agafarà el relleu a Balaguer i es convertirà en punt neuràlgic de la sardana. "La capital no és un seguit d'actes buits de contingut. Volem que tingui petjada", ha afirmat el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Xavier Tresserras, qui ha defensat aquesta dansa com "un puntal de país".

Amb aquesta idea, el municipi serà l'escenari de nombrosos actes i propostes vinculats a la sardana com la trobada sardanista d'equipaments cívics (13 de maig), la trobada d'escoles de cobla (4 de juny), el 48è Aplec de la Sardana (24 setembre), la presentació de la Guia Sardanista 2024 i el lliurament de Premis ‘Capital de la Sardana’ (16 de desembre), i la festa anual de colles sardanistes (25 de febrer del 2024). La programació també inclou la publicació d'un llibre sobre la història de la sardana a Sant Cugat i un poemari; així com xerrades i exposicions.

Tot plegat, s'allargarà fins al 10 de març del 2024, quan està prevista la cloenda.

En paraules de la presidenta de l'Entitat Sardanista Sant Cugat, Elvira Anglès; és una oportunitat perquè "tothom conegui la sardana" i potser poder crear una colla infantil i juvenil, així com una cobla de la ciutat.

També una bona ocasió, ha dit l'alcaldessa, Mireia Ingla, per promocionar la ciutat a través de les seves entitats. "Són aquest tipus d'activitats que reverteixen en la promoció de la ciutat. És un moment important per a la sardana i també és una oportunitat", ha afirmat Ingla.

A l'acte de signatura del protocol també hi han estat presents el coordinador de la Comissió Capital de la Sardana de Sant Cugat, Víctor Sallès, i la tinenta d'alcalde de Cultura, Esther Madrona.








Xavier Tresserras

És un símbol d'identitat. No en tenim molts, la llengua n'és un, però de músiques hi ha moltes. Que representi el país i només aquest país, és la sardana.

Elvira Anglès

M'agradaria que tothom que viu a Sant Cugat conegués que la sardana és la nostra dansa. I que joves i nens ballessin, i que hi hagués una cobla de Sant Cugat.

Mireia Ingla

Són aquest tipus d'activitats que reverteixen en la promoció de la ciutat. És un moment important per a la sardana i també és una oportunitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.