El MACBA acull per primera vegada una mostra dedicada a Grau-Garriga

Els tapissos del santcugatenc estaran exposats al museu a partir del 28 de novembre


  • Comparteix:

Josep Grau-Garriga, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament Sant Cugat

Josep Grau-Garriga, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament Sant Cugat

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) acull l'exposició 'Diàleg de llum', un recull de peces del santcugatenc Josep Grau-Garriga, un dels màxims exponents de l'Escola Catalana del Tapís. La mostra es podrà veure entre dilluns vinent, 28 de novembre, i el 24 de setembre de 2023, i permet veure les tècniques transdisciplinàries amb les quals l'artista va experimentar: els environaments, unes estructures que va començar a realitzar durant la Transició espanyola que propiciaven la immersió de l'espectador en l'obra i un contacte més íntim amb els materials que la constituïen amb la intenció de fer de l'obra d'art una experiència compartida.

'Diàleg de llum', que va ser creada entre 1986 i 1988, anirà acompanyada de fotografies, documents i dibuixos d'environaments, entre els quals se'n destaquen un conjunt de materials que no van sortir mai a la llum. Amb aquest tipus d'obres, Grau-Garriga es va convertir en un referent nacional i internacional de la transformació de la tècnica del tapís al llarg de la segona meitat del segle XX, ja que es va dedicar a experimentar amb tècniques transdisciplinàries i a assajar grans formats, més enllà de l'art tèxtil tradicional.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.