Juan de la Rubia 'rebateja' el nou orgue del Monestir amb una actuació brillant

Una de les figures mundials de l'orgue mostra un ampli repertori amb estils de diferents èpoques i procedències


  • Comparteix:

Una de les figures mundials musicals, l'organista Juan de la Rubia ha exhibit un ampli ventall d'estils musicals en un concert que ha servit per inaugurar el nou orgue del Monestir aquest dissabte al vespre. De la Rubia és l'Organista Titular de la Sagrada Família i professor d'improvisació a l'Escola Superior de Música de Catalunya amb més de trenta anys dominant aquest aparell. El Monestir s'ha omplert de gom a gom per escoltar temes basats en la música de Johann Sebastian Bach i un tema final improvisat per de la Rubia. L'orgue ja està a ple rendiment en aquest primer concert després d'un any sense sonar per la restauració duta a terme per Federico Acitores, un expert que ja ha construït 112 orgues i n'ha restaurat 98.

Mossèn Emili Marlès ha presentat els dos noms propis més importants per a l'orgue del Monestir en aquest dia tan especial. D'una banda, el restaurador Federico Acitores que després d'un any ha presentat la remodelació i alguna innovació sonora. De l'altra, la figura destacada de l'acte, l'organista Juan de la Rubia. De la Rubia ha fet una autèntica obra d'art musical amb l'orgue, guiat per dos assistents. "La dificultat de fer sonar un aparell que gairebé desconeixes, afegeix una complicació, però a la vegada una complicitat amb l'orgue" ha ressaltat el músic.

El públic ha gaudit de l'ampli repertori i de la varietat musical de sons. Peces com 'La batalla del sisè to' on s'expliquen els diferents elements d'una guerra amb els silencis, l'inici de la batalla o la tranquil·litat del final de les hostilitats són moments explicats a través de la música de l'artista valencià. Una posada en escena brillant del nou orgue del Monestir.




Juan de la Rubia

Els organistes som molt camaleònics i ens hem d'adaptar sempre a l'aparell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.