Sant Cugat 'Encén el Nadal' sense restriccions amb més de 350 activitats

L'Envelat, el Campament Reial, el Parc Jove, el Quinto i 'Pedra i Sang' són algunes de les activitats estrella d'enguany


  • Comparteix:

El Campament Reial s'instal·la un any més al Claustre del Monestir / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Campament Reial s'instal·la un any més al Claustre del Monestir / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Arriba 'Encén el Nadal', el primer Nadal plenament postpandèmic amb un programa que compta amb més de 350 activitats, repartides entre l'1 de desembre i el 8 de gener, i la col·laboració de més de 50 entitats. L'Envelat, el Campament Reial, el Parc Jove, el Quinto i 'Pedra i Sang' són algunes de les activitats estrella d'un programa que es pot portar sempre a la butxaca amb l'APP Nadal Sant Cugat.

A la presentació del programa, que ha tingut lloc abans de l'Encesa de Llums, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat algunes de les activitats d'enguany, d'entre les quals ha destacat el Parc Jove i el Campament Reial. Ingla també ha aprofitat per agrair la col·laboració de les més de 50 entitats que han fet possible aquest programa, així com també la dels tècnics de l'Ajuntament que "durant aquestes dates treballen més que mai". Finalment, l'alcaldessa ha desitjat que "tothom celebri el Nadal com vulgui, ja que nosaltres hem posat moltes opcions, perquè tothom esculli la que més li agradi". "Aquesta és una ciutat plural i, per tant, l'oferta nadalenca també ha de ser plural", ha afegit.

L'Envelat guanya espais

La carpa nadalenca repeteix ubicació i s'instal·la, del 27 de desembre al 4 de gener, al parc de Can Vernet. Aquest espai dedicat a la canalla acollirà gairebé un centenar d'activitats per a infants de 0 a 12 anys, i totes elles sense reserva prèvia.
Aquests són els espais de l'Envelat:
  • Envelat: espai escènic amb 300 localitats on es faran espectacles, activitats i tallers de tota mena.
  • Espai Re-menuts: jocs en família (0-3 anys) a càrrec de l'Institut de la Infància.
  • El Taller: tallers creatius i tallers col·lectius en família.
  • La Plaça: jocs, instal·lacions, inflables, circ i espectacles de carrer.
  • El Sorral: activitats i jocs a la sorra.
  • Espai d'Aventura: rocòdrom, pont i tirolina.
  • Espai Esportiu: circuit de bicis, circ, tenis taula, bàsquet adaptat i jocs tradicionals gegants, a càrrec de l'OMET.
  • Espai Foodtrucks: menjar i begudes.
  • Punt info: obert de 10.30 a 14 h i de 16 a 19.30 h.
  • El Carrer (NOU): skatepark amb mòduls i bàsquet adaptat (9-12 anys).
  • La Caseta de la PUA (NOU): concerts organitzats per l'Oficina Musical-La Pua.

  • Els infants amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA) i altres necessitats tindran accés preferencial a les cues i un espai reservat als espectacles de l'Envelat, lluny d'altaveus.

    El Parc Jove es manté

    L'espai dedicat al jovent, que va ser una de les novetats de l'any passat, torna a tenir un espai preferent a la programació d'aquest Nadal. Així, els nois i noies a partir de 12 anys podran tornar a gaudir, al parc de Ramon Barnils, de desenes d'activitats pensades especialment per a ells.

    Aquests són els espais del Parc Jove:
  • La Carpa: acollirà el Quinto de Nadal, tallers tecnològics i de circ, mostres de dansa, concursos i espectacles.
  • El Taller: activitats diverses de petit format, com taller de mems, rap, acro ioga, pòdcasts i joies.
  • El Balcó: trial, circuit de segways i tallers de parkour.
  • La Plaça: tallers artístics, espectacles de circ i escaperooms.
  • La Cantina: foodtrucks amb activitats musicals.
  • El Parc: instal·lacions inflables per als amants dels reptes més extrems.
  • Punt Info: obert d'11 a 14 h i de 16.30 a 19.30 h.

  • Totes les activitats són gratuïtes, però algunes requereixen inscripció prèvia a través de l'APP Nadal Sant Cugat.

    Algú ha picat Quinto?

    El Quinto de Nadal torna amb tota la seva esplendor. Després de dos anys amb restriccions, el Quinto torna a ser presencial i s'instal·la a la Carpa del parc de Ramon Barnils. Els santcugatencs tenen una cita amb aquesta activitat, una de les més multitudinàries de les festes al municipi, el 25, 26, 28, 29 i 30 de desembre a partir de les 19 h i fins a la matinada.

    La nit més màgica

    El Campament Reial es tornarà a instal·lar al Claustre del Monestir, el 2, 3 i 4 de gener, de 15 a 21 h. Per evitar llargues cues, s'haurà de demanar cita prèvia, a partir del 22 de desembre, a les 20 h, a través de l 'APP Nadal Sant Cugat o al web santcugat.cat.

    Pel que fa a la cavalcada, a Sant Cugat Ses Majestats arribaran a la plaça d'Octavià el 5 de gener a les 18 h. Tot seguit, la cavalcada començarà el seu recorregut al passeig de Francesc Macià amb el carrer Castellví. Un dels trams del recorregut, a Puig i Cadafalch amb passeig Torreblanca, està pensat per a persones amb necessitats especials i TEA, per la qual cosa el soroll disminuirà i es crearà un ambient més calmat.

    Durant les pròximes setmanes es donaran a conèixer més detalls de la cavalcada.

    'Pedra i Sang' torna a la Sala Capitular del Monestir

    L'espectacle nadalenc per antonomàsia a Sant Cugat, 'Pedra i Sang', torna a celebrar la seva 20a edició, ja que l'any passat es va haver de cancel·lar a última hora a causa de la pandèmia. Enguany, Dolors Vilarasau codirigirà l'espectacle amb Martina Vilarasau, donant pas així a l'inici d'un relleu generacional. Les representacions, que tenen un preu de 15 euros, se celebraran del 25 al 28 de desembre.

    La venda d'entrades anticipada de 'Pedra i Sang' es podrà fer a partir d'aquest dijous a pedraisang.cat i, a partir de divendres, a santcugat.cat/nadal i a l'APP Nadal Sant Cugat. També es podran adquirir presencialment amb targeta de dèbit/crèdit: a l'Oficina de Turisme, tots els dimecres i divendres a partir del 7 de desembre, de 10 a 14 h i a taquilla (en cas que no s'hagin esgotat), 1 h abans de la funció, al Claustre.

    Més clàssics de Nadal a Sant Cugat

    Les fires de Nadal i Reis, els concerts de la caseta de La Pua de la plaça d'Octavià, el Concert de Nadal per a la Gent Gran al Teatre-Auditori, les nadales al carrer, la presentació del Pessebre, els concerts solidaris i la Cursa del Gall són algunes de les activitats que conformen el programa d'enguany.


    Mireia Ingla

    Que tothom gaudeixi i celebri el Nadal com vulgui, nosaltres posem moltes opcions perquè tothom esculli la que més li agradi, perquè aquesta és una ciutat plural i, per tant, l'oferta nadalenca ha de ser també plural d'acord amb la ciutat que tenim.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.