Esther Grau: 'Preparar l'exposició del meu pare ha estat una feina de mesos molt enriquidora'

La filla del tapissaire santcugatenc Josep Grau-Garriga ha explicat a Cugat Mèdia com ha estat la inauguració 'Diàleg de llum' al MACBA


  • Comparteix:

Imatge de l'exposició 'Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum'/Foto: Eduard Pedrocchi/MACBA

Imatge de l'exposició 'Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum'/Foto: Eduard Pedrocchi/MACBA

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha presentat l'exposició 'Josep Grau-Garriga. Diàleg de llum' que es podrà veure fins a l'11 de setembre de 2023. El projecte d'investigació de l'equip de col·lecció del MACBA, amb Núria Montclús al capdavant, i la filla de l'artista, Esther Grau, en col·laboració de l'equip de restauració del museu, Àlex Castro i Alba Clavell, estrena els projectes d'exhibició del museu sobre pràctiques artístiques i agents la rellevància dels quals no ha estat prou reconeguda.

Esther Grau ha explicat a Cugat Mèdia com ha estat per ella col·laborar en aquest projecte tan personal: "Tota la família està molt contenta i agraïda al MACBA perquè ens ha donat l'oportunitat de mostrar els environaments, una dimensió de l'obra del meu pare que ha estat poc visible".

L'obra que s'exposa al MACBA és una instal·lació variable que l'artista tèxtil va adaptar i va incorporar a diverses arquitectures. L'autor, que és considerat un dels màxims exponents de l'Escola Catalana del Tapís, va experimentar amb tècniques transdisciplinàries i va assajar grans formats, més enllà dels límits de l'art tèxtil tradicional.


tall esther GRAU

Pensem que l'exposició és una bona oportunitat perquè es conegui més la seva obra i més una part de la seva obra que ha estat poc visible; la part dels 'environaments'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.