Les obres del Teatre La Unió, en mans de l'empresa responsable dels de Terrassa, Girona i Tarragona

L'empresa que ha guanyat el concurs és Imesde Integració, Distribució i Enginyeria Escènica i amb un cost de 2,2 milions d'euros


  • Comparteix:

Les obres del nou Teatre La Unió està previst que comencin a principis del 2023 i, si tot va bé, tindran una durada de vuit mesos. L'adjudicatària és l'empresa de la Garriga Imesdé Integració, Distribució i Enginyeria Escènica i tindrà un cost de 2.213.273,94 euros. Aquesta empresa s'ha encarregat de les obres del Teatre Principal de Terrassa, el Teatre Municipal de Girona i el Teatre Tarragona, entre altres. El nou espai tindrà un aforament de 400 espectadors asseguts i 800 dempeus.

El 15 de novembre l'Ajuntament va adjudicar les obres de l'esperat teatre de La Unió a aquesta empresa vallesana experta en aquest tipus d'actuacions. Imesdé ha aconseguit els tres lots de la licitació, és a dir, l'equipament escenotècnic, la graderia i el mobiliari escènic. Dos terços dels 2,2 milions es pagaran amb el pressupost del 2022, i la resta amb el pressupost de 2023. El cost és el mateix pel qual es va redactar el projecte fa dos anys, malgrat que la licitació ha tardat més del previst en tirar endavant.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat al programa 'Línia Directa' del Nucli Antic que aquest teatre és el que li falta al nou edifici de La Unió Santcugatenca, i que"també serà un equipament de la ciutat".

I el conveni Ajuntament-Unió Santcugatenca?

Precisament, el fet que el nou edifici de La Unió ara sigui municipal, però una part l'ocupin les seccions de la Unió, fa necessari la redacció d'un conveni de gestió entre la històrica entitat i l'Ajuntament per regular-ne els usos compartits i particulars. Precisament per aquest fet li ha preguntat el president de la Unió Santcugatenca, David Pujol, a l'alcaldessa durant el programa, que ha respost que no sap si aquest conveni estarà fet abans del final del mandat. "Però estic segura que ens posarem d'acord", ha matisat Ingla.


Mireia Ingla

El teatre de la Unió també serà un equipament de la ciutat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.