El santcugatenc Josep Pla-Narbona guanya el Premi Nacional de Disseny en reconeixement de la seva trajectòria


  • Comparteix:

L'artista florestà combina la feina com a dissenyador amb la creació pictòrica

L'artista florestà combina la feina com a dissenyador amb la creació pictòrica

El dissenyador santcugatenc Josep Pla-Narbona ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Disseny, que atorguen el Ministeri d'Indústria i la Fundació Barcelona Centre de Disseny, en reconeixement a la seva trajectòria. Pla-Narbona és un dels màxims exponents del disseny a l'Estat espanyol i un dels impulsors d'aquesta disciplina artística. El proper 25 d'abril, l'artista rebrà el guardó -un dels més importants en el món del disseny- en un acte a la Llotja de Barcelona.

Després de molts anys d'aparèixer a les travesses del Premi Nacional de Disseny, el creador santcugatenc afincat a La Floresta Josep Pla-Narbona ha estat finalment guardonat aquest any amb una de les màximes distincions honorífiques en aquest camp, en reconeixement a tota la seva trajectòria.

Josep Pla-Narbona, en declaracions al programa 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, s'ha mostrat molt satisfet pel premi i ha recordat la seva trajectòria com un dels dinamitzadors conceptuals del disseny a tot l'Estat. L'escoltem.

Josep Pla-Narbona

Si m'han atorgat aquest premi de disseny és per la meva activitat dins aquest àrea com a innovador i dinamitzador conceptual. I perquè l'any 1961 vaig crear l'agrupació més important de grafistes a Espanya.


Tot i el reconeixement públic com un dels dissenyadors més importants, Pla-Narbona ha destacat que ara prefereix prioritzar la seva vessant artística i pictòrica, però sense deixar mai completament el món del disseny.

Josep Pla-Narbona

Al principi l'art era un complement del disseny. Ara el disseny a passat a un segon pla i actualment la pintura és la meva vida.


Josep Pla-Narbona va néixer a Barcelona l'any 1928. Va estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona (Llotja) i va treballar a Paris durant dos anys. Quan va tornar a Barcelona, va establir el seu propi estudi i va ser nomenat professor de l'Escola Massana. L'any 1964 va promoure els premis LAUS de disseny. Entre les seves exposicions, destaquen les de Zurich, Nova York, Chicago i San Francisco.

Josep Pla-Narbona rebrà el Premi Nacional de Disseny el proper 25 d'abril en un acte a la Llotja de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.