Les instantànies s'escampen per Sant Cugat amb la 5a Biennal de Fotografia

L'Abacus, l'Ateneu i la Biblioteca Gabriel Ferrater també acolliran mostres d'aquest certamen organitzat per Qgat Foto


  • Comparteix:

La inauguració de la 5a Biennal, a la Casa de Cultura / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La inauguració de la 5a Biennal, a la Casa de Cultura / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

La Casa de Cultura ha acollit, aquest dijous, la inauguració de la 5a Biennal de Fotografia de Qgat Foto, que enguany porta per títol 'E=mc2', 'una equació d'Albert Einstein que comparteix amb l'univers fotogràfic els seus principals elements: la llum, l'energia i la matèria'. En aquesta mostra, oberta fins al 28 de gener, hi ha l'obra de Cristina Garcia, Quim Llop, Ferran Molinas, Vanessa Miralles, Manel Simón i, com a artista convidat, Agustí Fernández. El curs de l'aigua, les llums i les ombres, la natura viva i l'univers són algunes de les temàtiques que han plasmat aquests autors.

El comissari de la biennal, Enric Curto, ha recordat que la Biennal "el que pretén sempre és presentar, no tan sols fotografies aïllades, sinó treballs fotogràfics i històries". Curto ha remarcat també "la sort de viure en aquesta ciutat que tant fa per la cultura i que té un teixit associatiu tan actiu". Per acabar, Curto ha animat a tothom a inscriure's a Qgat Foto, l'associació local de fotògrafs que té per objectiu difondre la cultura, incentivar la creació fotogràfica i fomentar el talent local.

Aquest dissabte, a les 18 h, hi ha una visita comentada a l'exposició de la Casa de Cultura a càrrec del comissari i dels artistes participants.

La Biennal de Qgat Foto compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat, per la qual cosa, la inauguració també ha comptat amb la participació de l'alcaldessa, Mireia Ingla. En el seu parlament, Ingla, ha mencionat el valor de la fotografia, "una expressió cultural a la qual cada vegada li donem més importància i el lloc que es mereix", ha dit. Ingla ha parlat també de la quantitat de gèneres que enriqueixen la fotografia i ha desitjat "que aquesta biennal duri molts anys més".

Més espais d'exposició

A banda de la Casa de Cultura, la Biennal també estarà present tres espais més. El primer, l'Ateneu Santcugatenc, a partir d'aquest divendres i fins al 30 de gener, amb l'obra de Jordi Camí i Jordi Carreras. El segon, la Biblioteca Gabriel Ferrater, des del 10 de gener i fins al 4 de febrer, amb l'obra del segon autor convidat, Josep Maria García. Finalment, la Sala Narcís Castanyer de l'Abacus acollirà, del 9 de gener al 25 de febrer, l'obra de Llorenç Pié.


Enric Curto

El que pretén sempre la biennal és presentar no tan sols fotografies aïllades, sinó treballs fotogràfics i històries de gent que ens vol explicar coses. La seva mirada, el seu pensament, els seus desitjos, etc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.