El claqué i el mòbil s'obren pas al 'Concert de Valsos i Danses' d'enguany

L'OSSC, sota la direcció de Josep Ferré, ha interpretat aquest dimarts el tradicional concert al Teatre-Auditori


  • Comparteix:

Els valsos, les nadales i un tastet de jazz han arribat al Teatre-Auditori de Sant Cugat amb el tradicional 'Concert de Valsos i danses' de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC). Després d'un primer acte més seriós, les novetats d'enguany han estat la introducció d'una ballarina de claqué, a l'inici del segon acte, i la interpretació d'una peça amb mòbil i orquestra. 'Un dels músics, a indicació del director, fa sonar una melodia del mòbil, prèviament seleccionada, a la qual l'orquestra respon i es crea una música molt divertida i a més, insòlita', ha explicat el director de l'OSSC, Josep Ferré, a Cugat Mèdia.

Ferré també ha explicat que aquest concert està inspirat en el 'Concert de Valsos i Danses' de Cap d'Any de la Filharmònica de Viena, "però com que nosaltres hi afegim les nadales i unes pinzellades de jazz, el nostre és un concert que té la seva pròpia personalitat i que agrada molt a la gent", ha dit.

Així doncs, la formació simfònica santcugatenca ha ofert un programa amb peces de la saga dels Strauss, 'Fiddle Faddle', de Leroy Anderson, l'obertura de 'Cavalleria lleugera', de Franz von Suppé, i fragments d''El trencanous', de Piotr Ílitx Txaikovski. Com és habitual, també s'ha interpretat una suite de Salvador Brotons, que inclou vuit nadales i un final que recorda la sardana 'La Santa Espina'. Tampoc ha faltat a la cita el punt còmic de l'espectacle, amb diversos gags proposat pels mateixos músics.

L'OSSC ha fet parada a Sant Cugat després d'haver interpretat el 'Concert de valsos i danses' a Cornellà i Badalona. Les pròximes cites de la formació són el 30 de desembre, a Reus, i l'1 de gener, a Vilassar de Dalt.


Josep Ferré

Nosaltres hem agafat aquesta idea del concert de valsos de viena i hem afegit música catalana, concretament nadales catalanes, i a més a més hi hem afegit una pinzellada de jazz. Tot plegat és un concert que té la seva pròpia personalitat i agrada moltíssim a la gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.