Sor Lucía Caram: 'Uns tenen tant i altres tan poc perquè no ens estimem'

La priora del monestir de Santa Clara ha fet una xerrada al SC Trade Center de Sant Cugat sobre la responsabilitat en temps de crisi


  • Comparteix:

Sor Lucía Caram, aquest dimarts al Trade Center / Foto: Cugat Mèdia

Sor Lucía Caram, aquest dimarts al Trade Center / Foto: Cugat Mèdia

La monja dominica Sor Lucía Caram ha reflexionat sobre la importància de compartir i estimar a fi de crear societats més justes i igualitàries: 'Quan era adolescent no entenia el perquè uns tenien tant i altres tan poc, però amb els anys m'he adonat que això passa perquè no ens estimem suficient', ha explicat tot recalcant que estimar i sentir-se estimat és potser 'l'únic que necessitem'. Ho ha dit aquest dimarts a Sant Cugat, en la xerrada 'Compromiso y responsabilidad en tiempos de crisis', organitzada per l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran (AEU) al SC Trade Center.

La priora també ha incidit en què creure que el canvi és "possible" en èpoques de crisi és "de vital importància", però que cal seguir treballant per un món millor per la humanitat. Caram ha fet referència a la guerra d'Ucraïna i a la tasca humanitària que s'està fent des del convent de Santa Clara per ajudar als afectats per la guerra: "Totes les persones tenim un compromís i una missió per vetllar per aquesta societat que està en crisi encara que es vegi tot una mica negre".

La priora, que aquests darrers mesos s'ha desplaçat en diverses ocasions cap a les zones més afectades d'Ucraïna, ha reflexionat sobre com va trobar "el sentit més ple" de la vida en veure la "crua" situació en la qual vivien milers de persones: "Era una nit molt fosca quan vaig veure com a la frontera hi havia molta gent carregada amb petites maletes que es veia obligada a deixar endarrere casa seva; va ser en aquell moment, amb 56 anys, quan la meva vida va canviar a l'adonar-me que som uns afortunats amb tot el que tenim", ha explicat.

Caram ha conclòs la conferència amb el desig de poder continuar ajudant a la gent a fi de crear una nova societat on "tothom hi pugui sumar" i no hi hagi ningú "exclòs".

Tot i haver nascut a l'Argentina, el 2014 Caram va ser nomenada Catalana de l'Any per la seva implicació en tasques humanitàries a favor dels més vulnerables. A més, és la priora del monestir de Santa Clara de Manresa, on conviu amb cinc germanes, i està al capdavant de la fundació i el projecte 'Invulnerables', una iniciativa impulsada pel mateix convent el 2009.



Sor Lucía Caram





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.