Si trobes un gos robot a Sant Cugat, no pensis en 'Black Mirror'

L'Ajuntament col·labora amb Keybotic, empresa creadora del primer robot autònom de quatre potes que ajuda en tràmits urbanístics


  • Comparteix:

Fotografia de l'equip de 'Keybotic'/ Foto: Keybotic

Fotografia de l'equip de 'Keybotic'/ Foto: Keybotic

L'empresa tecnològica Keybotic provarà a Sant Cugat un robot autònom de quatre potes creat amb tecnologia punta. Gràcies a una col·laboració amb l'Ajuntament, aquest gos robòtic elaborarà mapes 3D de la ciutat, cosa que permetrà agilitzar tràmits urbanístics com ara l'atorgament de llicències. Una de les impulsores de Keybotic, Irene Gómez, ha explicat a Cugat Mèdia que, gràcies a aquests ginys, ja no caldrà que hi hagi un tècnic a peu de carrer fent aquestes tasques.

Amb la feina dels robots, es farà una mapatge de la via pública amb què es digitalitzaran i mesuraran amb gran precisió l'espai urbà, el mobiliari i equipaments municipals. Segons explicava l'Ajuntament l'estiu passat, tot plegat "fins i tot podrà permetre l'atorgament automàtic d'alguns permisos des del moment de la sol·licitud per part de la ciutadania i les empreses".

Robots per fer la vida més fàcil

Keybotic és un projecte impulsat per vuit joves catalans que van crear un robot que s'encarregués de fer algunes tasques que podien ser perilloses. Gómez ha explicat que en la indústria química i l'energètica, per exemple, algunes persones es posen diàriament en perill durant les tasques de manteniment perquè estan exposats a gasos tòxics o inflamables i que per aquest motiu van pensar que era convenient que s'automatitzessin.

L'equip va presentar el projecte al concurs de robòtica que va convocar l'agència del Departament de Defensa dels Estats Units (DARPA), responsable del desenvolupament de noves tecnologies, i va guanyar el primer premi. "Hem creat un robot que no ha fet mai ningú i amb això hem demostrat que a Catalunya tenim molta gent bona i que no cal anar-se'n als Estats Units per triomfar", ha explicat Gómez en recordar que al certamen també s'hi va presentar un equip de la NASA.

Amb els diners del premi, l'equip va crear l'empresa i, després de la bona rebuda per part de moltes empreses i institucions que ja estan interessades en el projecte, s'espera que aquest any ja es puguin començar a comercialitzar els gossos robot.


Irene Gómez

Ens han reconegut que no hi ha tecnologia més puntera a escala mundial i estem fent una cosa que no existeix enlloc més. Això és el futur, tenim gent molt bona aquí al país i això significa que podem fer coses molt bones, no cal que anem als EUA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.