El Ball de Gitanes de Carnaval creix fins a mig miler de balladors i es farà en dos torns

Els balls es faran el cap de setmana de Carnaval el 17 i 18 de febrer


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ball de gitanetes / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del ball de gitanetes / Foto: Cugat Mèdia

Gairebé mig miler de persones s'han apuntat al Ball de Gitanes del Carnaval del 2023. L'allau de gent ha obligat a dividir l'acte en dos torns perquè no cabien a la plaça d'Octavià, però es farà una eclosió conjunta al final amb tots els participants dels dos torns. També es duplicarà el nombre de cercaviles, passant de les quatre de l'any passat a les vuit d'enguany. Les inscripcions per al Ball de Gitanes, que tindrà lloc el cap de setmana del 18 i 19 de febrer, han pujat més de 150 persones respecte a l'any passat, convertint-se en un rècord històric de balladors i quadres a Sant Cugat. Els assajos pel Ball de Gitanes fa dos mesos que van començar al vestíbul del Teatre-Auditori, i en les pròximes setmanes començaran les de Gitanetes i Giovenetes, que ja s'han obert inscripcions.

El membre de la comissió del Ball de Gitanes, Nacho Ferrer diu que amb aquest creixement no hi ha espai a Sant Cugat pels assajos i molt difícilment pels balls, tampoc per l'organització que no aconseguim arribar a tot. Ferrer anima a tota la gent de Sant Cugat a seguir i ajudar perquè les gitanes es quedin molts més anys.

INSCRIU-TE AQUÍ

Ferrer apunta a l'èxit d'aquesta edició a la novetat de poder apuntar-se en grups, ja que haurà animat a colles a apuntar-se al Ball de Gitanes.

Ball de Gitanetes i Giovenetes

Tot i que, els assajos del Ball de Gitanes fa dos mesos que han començat, s'han obert les inscripcions pels Balls de Gitanetes i Giovenetes, que començaran a assajar en les pròximes setmanes.

La primera franja d'edat per ballar és la de Gitanetes una adaptació per als més petits, d'entre 6 i 12 anys. Si el Ball de Gitanes es balla el matí del dissabte de Carnaval, les Gitanetes ballen el diumenge, dins dels actes de celebració del Carnaval infantil. Els assajos d'aquesta franja d'edat seran els dissabtes 21 i 28 de gener, 4 i 11 de febrer, d’11 h a 12 h.

Després estan les Giovenetes per als joves d’entre 13 a 17 anys que acompanyaran als balladors i balladores del Ball de Gitanes el dissabte al matí. Els assajos de les Giovenetes també seran els dissabtes 21 i 28 de gener, 4 i 11 de febrer, al Teatre-Auditori, igual que les gitanetes. Però començaran un cop acabi la primera franja d'edat, de 12 a 13 h.

Les inscripcions es poden fer a través d'un formulari que també es pot trobar a les xarxes socials de la Comissió de Ball de Gitanes.


Nacho Ferrer

Ara mateix estem en aquell límit que la cosa podria morir d'èxit, però seguim allà i molt contents. Esperem no perdre el poc seny que ens queda i arribar al 18 de febrer amb totes les ganes i potència que es pot. Això si, necessitarem tota l'ajuda possible. Així que Sant Cugat posa't les piles que les gitanes s'han de quedar aquí molts any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.