Els Cinemes Sant Cugat reben 55.000 espectadors el 2022

Es recuperen les xifres després de la pandèmia, tot i que la falta de 'blockbusters' no ha permès millors xifres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels Cinemes Sant Cugat / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu dels Cinemes Sant Cugat / Foto: Localpres

Els espectadors mantenen l'afició per anar al cinema, però les pel·lícules no acompanyen a anar-hi. En total, 54.835 usuaris van veure una pel·lícula als Cinemes Sant Cugat al 2022, deu mil espectadors més que l'any anterior, i els mesos amb més espectadors han estat juliol i desembre, amb 6.000 usuaris cada mes. Per contra, el pitjor mes de l'any ha estat novembre, amb 3.600 usuaris. El responsable dels Cinemes Sant Cugat, Víctor Lafuente, explica que 'quan hi ha pel·lícules interessants la gent va al cinema, però aquest any no hem tingut gaires 'blockbusters' que els espectadors hagin volgut venir a veure'.

La pel·lícula amb espectadors a Sant Cugat ha estat "Avatar 2: el sentit de l'aigua" tot i estrenar-se a finals de desembre. En 15 dies, la pel·lícula dirigida pel nord-americà James Cameron va ser el film que més persones van veure als Cinemes Sant Cugat. Una tendència que s'ha mantingut al llarg de gener on segueix sent la pel·lícula més vista.

Els Cinemes Sant Cugat s'han recuperat després de dos anys on les restriccions de la pandèmia han dificultat omplir les sales. El 2020 els Cinemes només van rebre 21.000 usuaris, principalment degut als mesos que van haver de tancar. El 2021, els números van millorar amb 44.000 espectadors, però encara van estar marcats per les restriccions. L'any 2019, els Cinemes Sant Cugat va tenir 93.000 espectadors, una xifra marcada per les obres que van mantenir tancats els cinemes Yelmo del municipi. En ser l'únic cinema de Sant Cugat va fer que el nombre d'espectadors s'incrementés tant.

Lafuente defineix el 2022 com un any "millorable". Ha trobat a faltar pel·lícules d'humor per a tota la família que atreien molt públic i diu que "aquestes pel·lícules, que abans sortien un parell l'any, juntament amb les grans superproduccions et salvaven l'any". Lafuente ha dit que ha estat un any molt fluix pel que fa a pel·lícules i això ha fet que no hi hagi anat tanta gent al cinema.



Victor Lafuente

No ha sigut un any denominat bó, ha estat un any on ens hem anat recuperant. La prova és que hem fet 10.000 espectadors més que l'any passat, bé ens anem recuperant, però tampoc estem morts de fam. Sempre depenem de les pel·lícules, si hi ha bones pel·lícules la gent vé al cinema, no hi cap problema per això.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.