El foc i la cultura popular s'apoderen de la plaça de Barcelona amb la Festa dels Foguerons

La Creu Roja ha rebut la bandera de Sant Antoni com a entitat abanderada d'enguany


  • Comparteix:

La Festa dels Foguerons ha arribat aquest dissabte a Sant Cugat com a part de les activitats de la festivitat de Sant Antoni Abat. Els Bastoners, els Trabucaires, els Caparrots, els Geganters i l'Entitat Sardanista han estat els protagonistes de la festa: han ballat a la plaça d'Octavià fins que han aparegut els Diables i Sant Antoni els ha fet fugir cap a la plaça de Barcelona en cercavila. Un cop a la plaça, els Diables han fet la gran cremada i, finalment, Sant Antoni els ha aconseguit vèncer amb el seu bastó i la campaneta. Després, la Creu Roja Sant Cugat-Rubí-Valldoreix ha rebut la bandera de Sant Antoni, ja que és l'entitat abanderada del 2023.

El president de la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, Jordi Bell, ha explicat a Cugat Mèdia que la Festa dels Foguerons representa "la lluita entre el bé i el mal, entre el dimoni i Sant Antoni". "I ens serveix d'excusa per a reunir les entitats de cultura popular del poble i per a fer una mica de festa i fer el traspàs de bandera entre els banderers de l'any anterior i els banderers d'aquest any", ha afegit. La gresca s'ha tancat amb el lluïment de les entitats de cultura popular i amb un sopar de germanor.

A la mateixa plaça de Barcelona també s'ha fet durant el matí una demostració de la preparació dels guarniments d'un carro de traginer. De fet, la plaça acull durant tot el cap de setmana el Mercat de Traginers, amb paradetes de productes de proximitat com formatges, mel o tortells de Sant Antoni.









Jordi Bell

Representem una mica la lluita entre el bé i el mal, entre el dimoni i Sant Antoni, i ens serveix d'excusa per a reunir les entitats de cultura popular del poble i per a fer una mica de festa i fer el traspàs de bandera entre els banderers de l'any anterior i els banderers d'aquest any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.