Ja es coneixen els projectes que faran la residència artística a La Unió

La selecció de propostes s'ha ampliat de sis a nou davant de l'alta demanda


  • Comparteix:

Una peça representada a la Sala Clavé de La Unió, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Una peça representada a la Sala Clavé de La Unió, en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Nou propostes artístiques faran residència a La Unió. De les propostes que es van presentar a la convocatòria, s'han elegit quatre de santcugatenques: 'Dies Curts', 'En el Temps que les Bèsties Parlaven', 'Rothjo', 'Rel i Grapa'. La resta són d'arreu del territori: 'Pedra de Tartera', 'Meta', 'Terreta', 'A l'Ombra de les Orquídies' i 'Mudanzas Portas'. Són propostes de l'àmbit del teatre, de la dansa i, també, d'arts híbrides.

Les propostes podran dur a terme els seus processos de recerca i de creació artística fins al juny en els espais cedits a la seu de La Unió. Durant l'estada, les residències també podran gaudir de l'acompanyament artístic per part de l'equip del viver, format per treballadores i col·laboradores de l'entitat. L'acompanyament consta d'assessorament en la creació, de recerca de finançament, de suport comunicatiu i audiovisual i de suport tècnic a demanda de les necessitats de cada col·lectiu o companyia resident.

La Unió Santcugatenca va engegar el programa de residències artístiques el primer semestre de 2022. L'objectiu és donar suport a la creació cultural i artística en els àmbits de la dansa, el teatre i la cultura popular d'arrel d'artistes individuals i col·lectius, tant de Sant Cugat com de l'àrea metropolitana.

Amb 22 sol·licituds, aquesta ha estat la convocatòria amb més demanada que hi ha hagut fins ara. Així, s'han seleccionat nou propostes, enlloc de les sis que estaven previstes d'entrada. D'aquesta manera, les tres primeres rebran una dotació de 500 euros i, les dues següents, de 250 euros per cobrir les despeses bàsiques del procés de creació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.