Quina vinculació té amb Sant Cugat l'escultura del cadàver de Picasso exposada a ARCO?

És la 15a vegada que la Galeria ADN participa en la fira, que se celebra aquesta setmana a Madrid


  • Comparteix:

Estand de la Galeria ADN a la Fira ARCO / Foto: cedida

Estand de la Galeria ADN a la Fira ARCO / Foto: cedida

La 42a Fira ARCO de Madrid ha obert portes aquest dimecres, en una trobada on es mostren les tendències de l'art contemporani d'arreu del món. Entre els expositors hi ha l'ADN Galeria (que té un espai al barri de Can Magí de Sant Cugat), que aporta les obres d'artistes com Núria Güell, Regina José Galindo o Kendell Geers. La parada d'aquesta galeria ha generat polèmica amb una de les seves obres: 'Aquí murió Picasso', d'Eugenio Merino, una escultura hiperrealista que representa el cadàver de l'artista malagueny, amb làpida inclosa.

És la 15a vegada que l'ADN Galeria participa en la fira madrilenya. El director del centre d'art, Miguel Ángel Sánchez, espera "que funcioni, que es pugui recuperar la inversió com a mínim, perquè és una aportació important". El galerista ha posat en valor que la trobada a la capital espanyola pot servir per "fer contactes, intentar conèixer directors de museus, comissaris i col·leccionistes que ens ajudin després a seguir fent la nostra feina".

Sánchez ha explicat que a la Fira exposen propostes de 13 autors, la meitat dels quals són internacionals i que se centren temes socials, culturals, polítics o antropològics, d'acord amb la filosofia de la galeria. ADN compta amb dos locals: l'espai principal que troba a Barcelona i l'ADN Platform, un gran espai d'exposicions, a Sant Cugat, a la nau número 6 del carrer de Víctor Hugo, a Can Magí.

La Fira ARCO de Madrid s'ha consagrat com una de les grans plataformes de compra i venda d'art a escala internacional. Aquest any hi participen 211 galeries de 36 països diferents i estarà oberta fins al 26 de febrer. Durant els dos primers dies, la fira està reservada als professionals. A partir de divendres ja estarà disponible per al públic general.


Miguel Angel Sánchez

Esperem que funcioni, que es pugui recuperar la inversió com a mínim, perquè és una inversió important, a nivell de recursos econòmics i de capital humà. Però també fer contactes, intentar conèixer directors de museus, comissaris, col·leccionistes que ens ajudin després a seguir fent la nostra feina. Llavors esperem recursos econòmics i donar atenció i mirada cap a la galeria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.