El català suma a Sant Cugat

L'Ateneu ha rebut la visita de Jessica Neuquelman i David Vila i Ros, dos 'boixos' pel català i per la diversitat lingüística


  • Comparteix:

Imatge del taller 'El català SUMA' / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del taller 'El català SUMA' / Foto: Cugat Mèdia

Jessica Neuquelman i David Vila i Ros, dos 'boixos' pel català i per la diversitat lingüística com s'han definit ells mateixos, han aterrat aquest dissabte a l'Ateneu santcugatenc en un taller a dues veus per promoure i defensar l’ús de la llengua i la cultura catalana a càrrec de Llenguaferits. Amb aquest taller, s’ha reflexionat durant una hora a la sala d'actes de manera didàctica i amena sobre la importància de preservar totes les llengües i, en particular, la catalana. L’activitat ha estat dins el marc del programa d’activitats culturals que vol apropar la població nouvinguda a la cultura i tradicions catalanes que dur a terme l’Ateneu des de l’any 2008.

Durant el taller s'ha exposat la importància de les llengües i s'ha posat èmfasi en el fet que són un dels grans patrimonis immaterials de la humanitat. Així mateix, han explicat que cada llengua és, no només un instrument de comunicació, sinó també una eina de cohesió social i una manera única i genuïna d'explicar l'entorn per a les persones nouvingudes. També s'ha procurat despertar l'interès dels alumnes envers el català, fent-los veure que els serà una eina útil per integrar-se i per gaudir plenament del país d'acollida. L'activitat ha estat adreçada a aquells alumnes de cursos de català i ha combinat reflexions teòriques amb propostes pràctiques perquè es llancin a fer servir el català en una hora molt entretinguda en què ha comptat amb una sala pràcticament plena.

David Vila i Ros, membre de Llenguaferits, ha valorat molt positivament el taller d'avui: "Els actes i les activitats que fem, volem que siguin el més dinàmiques i amenes possibles. Creiem que es poden combinar totes dues vessants i és una mica la nostra manera de fer. El que ens caracteritza és explicar coses, que la gent aprengui i alhora que s'ho passin bé. En aquest cas tenim la sensació que a Sant Cugat ha sigut així".

Per la seva banda, Jessica Neuquelman, ha destacat la importància d'aprendre el català: "Les llengües són un element de cohesió a nivell de comunitat lingüística, a nivell de connexió social i com cada llengua representa una forma de veure el món. Per tant, cal aprendre el català, perquè el català et pot aportar moltíssimes coses: integració, comunicació, feina. El que volem demostrar és tot això amb aquest taller de com és interessant aprendre una llengua, però sobretot perquè és important parlar el català".





David Vila i Ros

Els actes i les activitats que fem, volem que siguin el més dinàmiques i amenes possibles. Creiem que es poden combinar totes dues vessants i és una mica la nostra manera de fer. El que ens caracteritza és explicar coses, que la gent aprengui i alhora que s'ho passin bé. En aquest cas tenim la sensació que a Sant Cugat ha sigut així.

Jessica Neuquelman

Les llengües són un element de cohesió a nivell de comunitat lingüística, a nivell de connexió social i com cada llengua representa una forma de veure el món. Per tant, cal aprendre el català, perquè el català et pot aportar moltíssimes coses: integració, comunicació, feina. El que volem demostrar és tot això amb aquest taller de com és interessant aprendre una llengua, però sobretot perquè és important parlar el català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.