Això sí és Sant Medir

L'aplec ha recuperat tot el seu esplendor i ha lluït amb sol i tradició


  • Comparteix:

Sant Medir ha recuperat aquest any tot el seu esplendor. Sense mascaretes a la vista, amb sol per escalfar i la tradició amb tot el seu múscul; l'aplec ha reunit a l'esplanada de l'ermita de Sant Medir una multitud de visitants que han gaudit de la cultura popular, la gastronomia entre amics i familiars, i d'un dia festiu marcat per la llegenda i el culte al sant, que uneix el municipi també amb Barcelona. Els protagonistes d'enguany han estat els membres del Taller Jeroni de Moragas, que com a banders de la celebració han pujat fins a l'ermita per celebrar també el seu 50è aniversari.

Així ho ha expressat la directora del Taller Jeroni de Moragas, Catherine Cope, que ha explicat que ha estat especialment emotiu per als usuaris de l'entitat, que han fet el camí, i per al Pedro, l'encarregat de portar l'insígnia.

Membres del Taller Jeroni de Moragas amb els Gegants

Membres del Taller Jeroni de Moragas amb els Gegants / Foto: Cugat Media



Els banderers han estat acompanyats per nombrosos santcugatencs, i vinguts d'altres punts, les colles de Sant Medir de Barcelona i les entitats de cultura popular. Sardanes, gegants, castells, balls de bastó i caparrots han donat forma un any més a un aplec que ha tornat a lluir.

"Feia temps que no veia tanta gent", ha afirmat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha celebrat que el bon temps hagi acompanyat la jornada, tot i que de cara l'any vinent, ha dit, s'hauran d'ajustar alguns horaris. De fet, aquest any, la missa ja ha recuperat l'horari habitual.

I és que l'únic que no ha acompanyat aquest Sant Medir ha estat l'ajustament dels horaris que ha impedit que les colles de Barcelona poguessin quedar-se fins al final.






Catherine Cope

Tot el camí ha estat una passada. Amb tots els participants i el Pedro que portava la bandera i no l'ha deixada en cap moment. Ha estat un dia maquíssim.

Mireia Ingla

Hi ha hagut un èxit de santcugtencs i d'altres llocs. Feia temps que no veia tanta gent. Estem molt satisfets i si s'han produït desajustaments segur que l'any vinent es podrà ajustar millor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.