Una nova intervenció al Monestir busca recuperar espais ocults per obrir-los als visitants

Els treballs de rehabilitació actuen sobre la teulada i el subsol


  • Comparteix:

Monestir de Sant Cugat amb les obres / Foto: Cugat Mèdia

Monestir de Sant Cugat amb les obres / Foto: Cugat Mèdia

Les obres de rehabilitació del Monestir de Sant Cugat continuen avançant. Els treballs se centren ara en la teulada i el subsol de la part de llevant. La reforma pretén recuperar el sostre original del Monestir, que és d'origen romànic fet de murtó de calç i ceràmica, que es troba sota diferents rehabilitacions que s'han fet al llarg del temps; així com rehabilitar la teulada per millorar les canalitzacions d'aigua. L'altra actuació incideix sobre l'obertura d'alguns espais que fins ara eren ocults per obrir-los al públic, com passadissos als interiors dels murs o les osseres del subsol. Està previst que les obres s'allarguin encara 11 mesos, tot i que es poden ampliar fruit de troballes arqueològiques noves.

Les dues actuacions tenen un cost de 593.598 euros, cofinançat per l'Ajuntament, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Diputació de Barcelona. A més, compten amb una subvenció dels fons FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) de 245.288 euros.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha posat en valor la col·laboració entre les diferents administracions per protegir béns culturals tan importants com el Monestir de Sant Cugat.

Foto de família en les rehabilitacions del Monestir de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Foto de família en les rehabilitacions del Monestir de Sant Cugat / Foto: Ajuntament / Foto: Foto: Ajuntament



Així, la intervenció; com ha explicat el el tècnic de l'AMB i supervisor de l'obra, Joan Castellví; servirà tant per evitar el deteriorament de l'edifici, com per fomentar el seu ús turístic. La directora del Museu, Alba Rodríguez, ha destacat que la intenció és obrir espais nous perquè es puguin visitar, tot i que abans s'haurà de retirar tota la runa.






Mireia Ingla

Estem parlant d'aquests monuments que necessiten la intervenció de totes les administracions per la seva conservació i preservació. Per nosaltres és un dia important perquè l'església del Monestir poc a poc s'està restaurant també s'ha fet un procés de neteja i cada vegada llueix més.

Joan Castellví

Les cobertes tenien un sistema d'evacuació antic i que no funcionava bé. També hi ha una canalització a la façana nord que es retirarà. En aquest sentit, l'aigua és un dels factors de més deteriorament dels edificis, per tant és on més s'ha d'incidir.

Alba Rodríguez

Hi ha un passadís, que ja es tenia coneixement de temps enrrere però estava parcialment tapiat, llavors en aquesta intervenció s'actua en el tram horitzontal, que està a l'alçada de les cobertes. La previsió és que en el futur sigui visitable, que es pugui pujar i fer el recorregut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.