L'espectacle 'Notícia del regne de Mallorques' porta la cançó mediterrània al Teatre Auditori


  • Comparteix:

El concert ha comptat amb la presència de cantants com Lídia Pujol, Cris Juanico o Miquel Gil

El concert ha comptat amb la presència de cantants com Lídia Pujol, Cris Juanico o Miquel Gil

El so mediterrani ha omplert el Teatre Auditori aquest divendres amb el concert 'Notícia del Regne de Mallorques', un espectacle que acosta a l'espectador cançons tradicionals de les Illes Balears i la Catalunya Nord. El muntatge, que s'ha retransmès en directe per Catalunya Cultura, és la tercera part d'un projecte de recerca que busca la interrelació de músics pertanyents a diferents gèneres sobre composicions de la música tradicional catalano-mediterrània.

Flamenc, jazz o cançó melòdica són alguns dels estils que es mesclen amb composicions tradicionals catalano-mediterrànies a 'Notícia del regne de Mallorques', l'espectacle que s'ha presentat aquest divendres a la nit al Teatre Auditori. El director musical Toni Xuclà ha estat l'encarregat de visitar diferents pobles de la Catalunya Nord i Mallorca per tal de recuperar aquestes composicions tradicionals i mesclar-les amb ritmes més moderns, un treball que ha estat molt laboriós com ell mateix explica.

Toni Xuclà

És molt laboriós perquè implica agafar totes aquestes melodies i donar-hi la volta, i això representa fer un esforç d'imaginació molt gran perquè son cançons de fa més de 60 anys que adeqüem a ritmes moderns


Cantants com Cris Juanico, Lídia Pujol o Miquel Gil han estat els encarregats d'interpretar les diferents composicions que s'han elaborat per aquest concert. Un espectacle d'aquest tipus tant laboriós és difícil que pugui tirar endavant sense l'ajut de les institucions, i és que en aquest cas ha estat el Departament de Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya el que en part ha subvencionat l'obra. En aquest sentit la cantant Lídia Pujol ha comentat que si bé es necessita ajuda per engegar el projecte, també se'n necessita per continuar-lo tirant endavant.

Lídia Pujol

És difícil que hi hagi diners per la cultura i llavors per encetar coses està molt bé però no només s'ha d'encetar si no que també s'ha de tirar endavant


'Notícia del regne de Mallorques' només es representarà a tres poblacions dels Països Catalans, a Maó, a la Catalunya Nord i a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.