L'obra 'Per què a mi?' vol donar a conèixer les malalties cròniques al públic

L'espectacle dirigit per Roger Pallàs, i en col·laboració amb la Fundació Salut plus i l'Hospital General arriba al Teatre-Auditori el 12 d'abril


  • Comparteix:

Actors amateurs, els directors -Roger Pallàs i Marta Duran, i membres de la Fundació Salut Plus / Foto: Cugat Mèdia

Actors amateurs, els directors -Roger Pallàs i Marta Duran, i membres de la Fundació Salut Plus / Foto: Cugat Mèdia

L'obra 'Per què a mi?' arriba al Teatre-Auditori el 12 d'abril (20 h) per donar consciència i visibilitzar les malalties cròniques. L'espectacle dirigit per Roger Pallàs aborda les experiències i els sentiments de persones que han viscut en les seves pells i de prop patologies cròniques. La funció relatarà aquestes vivències a càrrec d'actors i actrius amateurs que s'han sumat a l'obra a través de la Fundació Salut Plus per poder exposar les seves històries i donar a conèixer el paper de l'entitat. L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) també s'ha sumat al projecte de Salut Plus per poder tirar l'obra endavant.

L'argument de l'obra està basat en totes les experiències que han mostrat els usuaris de la Fundació amb l'objectiu de mostrar al públic el que pateixen. L'actor Joan Ramon Porqueres ha explicat que han volgut "donar ajuda a aquells malalts crònics i als seus acompanyants, que normalment no tenen". Aquestes patologies són força desconegudes entre la societat i això genera un rebuig envers els malalts crònics. "La societat no vol veure que existeix i ho hem de mostrar perquè la gent entengui el que està passant", ha afegit Porqueres, aquest dilluns en una roda de premsa.

El director de l'obra, Roger Pallàs, ha parlat sobre el contingut de l'obra i com ha estat creada. "Volíem que aquest text teatral es basés en la veritat, en el procés de cadascú, en les sensacions que tenen i en el rebuig o no acceptació que pateixen", ha reflexionat Pallàs. Per altra banda, el director ha agraït el compromís i la facilitat que ha rebut per treballar amb aquesta sèrie d'actors amateurs. "No calia una gran tècnica actoral, sinó voler mobilitzar el cos i tenir ganes de portar-ho sobre l'escenari", ha conclòs.

Per part de la Fundació Salut Plus, la patrona i directora, Clàudia Massé, ha volgut reflexionar en com des de l'entitat han fet "un pas més amb aquesta obra de teatre". L'objectiu de la fundació és "ajudar als usuaris i ensenyar-los a conviure amb la malaltia", ha esmentat Massé.

Els membres de l'obra no han volgut explicar la sinopsi de l'actuació amb la intenció d'animar a la gent a acudir el 12 d'abril al Teatre-Auditori per conèixer i viure de més a prop algunes de les històries dels usuaris de la Fundació. El preu de l'entrada és de 15 euros i els beneficis aniran destinats a continuar fent créixer el projecte de Salut Plus.

El portaveu de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, s'ha sumat a 'Per què a mi?' per fer de nexe d'unió entre Teatre-Auditori, Fundació i Hospital General.




Joan Ramon Porqueres

El Roger ha agafat totes aquestes vivències i l'obra de teatre es una expressió de tots els nostres sentiments

Roger Pallàs

Procés que no és una obra de teatre normal i corrent, parla d'un procés verídic



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.