La inclusió social molt present a Sant Cugat

Jan Vergés ha sigut l'encarregat de la visita guiada de persones amb trastorn de l'espectre autista aquest diumenge


  • Comparteix:

Imatge del recorrgeut guia'm per monestir / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del recorrgeut guia'm per monestir / Foto: Cugat Mèdia

La inclusió social continua molt present a Sant Cugat amb el projecte Guia'm pel Monestir. La iniciativa es basa a dur a terme visites guiades tots els diumenges pel Monestir de Sant Cugat, excepte el primer diumenge de mes. L'objectiu és vèncer l'estigma i els prejudicis envers l'Asperger amb visites guiades conduïdes per persones amb aquesta síndrome, el trastorn de l'espectre autista. El projecte Guia'm ha aconseguit fer valdre el patrimoni cultural, un altre dels objectius principals d'aquesta proposta és aconseguir la integració laboral de persones amb necessitats especials gràcies a la col·laboració de la Fundació Friends i el Museu del Monestir de Sant Cugat.

La visita guiada d'aquest diumenge ha estat a càrrec de Jan Vergés que ha descobert els assistents diferents punts del Monestir com el claustre, la sala capitular on ha finalitzat la visita, el Museu amb quatre maquetes de les reconstruccions durant diversos segles. També ha repassat les diferents èpoques en què va sobreviure el Monestir des dels romans, passant per l'edat mitjana i l'edat moderna, fins a l'edat contemporània. A més, ha explicat com vivien els monjos durant aquella època i els rituals de peregrinació que en feien.

Jan Vergés, guia del Monestir de Sant Cugat i de Pedralbes, ha explicat a Cugat Mèdia que se sent "molt content i realitzat amb aquesta feina". Dona gràcies a "les ajudes i facilitats que ha posat el Museu del Monestir de Sant Cugat juntament amb la Fundació Friends durant aquest període per ajudar a persones en risc d'exclusió social". També explica que a ell li encanta estudiar la història, la cultura de la societat i "aquestes guies són una manera de fer accessible la cultura cap a nosaltres i les persones interessades en la visita".

Com és habitual els visitants han pogut abonar una quantitat per gaudir de la visita amb l'objectiu de vèncer l'estigma i els prejudicis envers l'autisme. Els diners s'han dedicat a pagar el sou dels guies durant els anys que porta la iniciativa vigent al Museu.




Jan Valges

Les ajudes i facilitats que ha posat el Museu del Monestir de Sant Cugat juntament amb la Fundació Friends durant aquest per ajudar a persones en risc d'exclusió social és molt gratificant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.