Super Mario s'adapta per la inclusió d'infants amb TEA

Els nens i nenes amb TEA han pogut gaudir d'una sessió adaptada a les seves necessitats que ha estat un èxit d'assistència


  • Comparteix:

Sessió de cinema adaptat per nens amb TEA / Foto: Cugat Mèdia

Sessió de cinema adaptat per nens amb TEA / Foto: Cugat Mèdia

Els Cinemes Sant Cugat han viscut una jornada d'inclusió amb l'emissió de Super Mario Bros. La pel·lícula adaptada a les necessitats dels nens amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) ha omplert la sala i ha estat un èxit d'assistència. La sessió ha preparat l'espai perquè els infants s'hi poguessin sentir còmodes amb mesures com mantenir la llum encesa, s'abaixa el volum de la pel·lícula, i es crea un espai a fora de la sala on si els nens se senten atabalats, puguin sortir a relaxar-se.

José González, responsable i coordinador de Paidos i pare d'un nen amb TEA, explica que aquestes sessions van sorgir en adonar-se de la dificultat que tenen les famílies amb nens TEA per accedir a espectacles, i per això van començar amb aquesta activitat perquè "els infants amb autisme poguessin accedir amb igualtat de condicions al cinema".

González considera que "és una lliçó per tothom que hi ve, perquè ens fa molt més tolerants", diu que a les sessions "hi ha un ambient molt més familiar i que fins i tot no venen només famílies amb infants amb autisme, sinó que venen d'altres famílies que han vist que no passa res si el nen fa soroll", i afirma que "més enllà que sigui un cicle de cinema per infants amb autisme, ja ha acabat sent un cicle de cinema familiar amb un ambient molt sa i molt acollidor".

L'única norma de la sessió José González diu que és molt clara, "no et pots queixar de ningú, si un nen s'aixeca, si parla o si crida, ho has de respectar".

La Glòria, una mare d'un fill amb TEA que ha assistit a la sessió, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa com una manera de fer que els nens amb TEA puguin gaudir del cinema, i ha afirmat que se n'haurien de fer més perquè "serveixen per sensibilitzar a la gent i que tothom pot anar al cinema tot i patir una diversitat".

Aquestes sessions especials que se celebren mensualment i estan organitzades per Paidos, l'Ajuntament de Sant Cugat, l'Associació de Famílies amb Autisme i els Cinemes Sant Cugat, estan obertes a tothom i tenen preus reduïts.


José González

És adaptar l'espai precisament perquè s'hi puguin sentir còmodes. Per exemple, es manté la llum encesa, es rebaixa el to de la sessió perquè no els hi molesti, i es crea un espai fora de la sala de cinema perquè els nens en el moment que se sentin una mica atabalats que puguin sortir a descansar i que després puguin tornar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.