Ferran Ramon-Cortés descobreix les claus de la bona comunicació a 'L'illa dels 5 fars'


  • Comparteix:

El llibre, editat per RBA-La Magrana, ja ha venut tota la primera edició

El llibre, editat per RBA-La Magrana, ja ha venut tota la primera edició

La bona comunicació consisteix en parlar poc i dir molt. Aquesta és una de les conclusions del llibre 'L'illa dels 5 fars', que el seu autor, el publicista Ferran Ramon-Cortés, ha presentat al Cafè-Auditori de Sant Cugat. L'alcalde, Lluís Recoder, ha participat a l'acte, i ha destacat que el llibre és útil per a tots aquells que en algun moment de la seva vida hagin de fer arribar un missatge al públic.

El llibre 'L'illa dels 5 fars', editat per RBA-La Magrana i del qual ja s'ha venut tota la primera edició -uns 11.000 exemplars- explica en forma de faula les claus per a la bona comunicació. A través d'una història metafòrica, que narra la recerca dels secrets de la comunicació en els cinc fars principals de l'illa de Menorca, l'autor fa un repàs pels elements que ens permeten fer arribar els nostres missatges, amb claredat i efectivitat, a aquells a qui ens dirigim.

Ferran Ramon-Cortés considera que en l'era d'Internet i les noves tecnologies tenim al nostre abast molta informació, però poca comunicació 'de qualitat', fet que provoca que els missatges perdin efectivitat. Per això, Ramon-Cortés, que prové del món de la publicitat i el marqueting, recomana concentrar allò que volem dir en una idea clara i transmetre el missatge de forma creativa.

Ferran Ramon-Cortés

Crec que parlem molt però diem poc, quan hauríem de parlar poc i dir molt. També és important la creativitat, per no avorrir. Ja no hi ha prou amb dir les coses, hem de 'tocar' a la gent.


La presentació del llibre ha comptat amb la presència de l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, que ha destacat la importància de conèixer les claus de la comunicació per a tots aquells que vulguin fer arribar els seus missatges al públic, des de polítics fins a empresaris o professors, entre d'altres. Recoder ha elogiat el llibre perquè, a més de ser un manual útil, es converteix en una obra divertida i interessant.

Lluís Recoder

Fa una reflexió sobre les claus de la bona comunicació, i ho fa de manera divertida. Això li hem d'agrair. Ell mateix utilitza alguna de les claus que explica, com per exemple utilitzar la metàfora per transmetre un missatge.


L'autor del llibre, Ferran Ramon-Cortés, va viure molts anys a Sant Cugat, tot i que des de fa dos resideix a Barcelona. A banda de la seva vinculació professional amb el món de la publicitat, on actualment ocupa el càrrec de director general de Tiempo BBDA, va ser director de campanyes de CiU i assessor de comunicació en diverses conselleries de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.