Ana María Matute parla del paper de la literatura per comprendre l'ésser humà a la Biblioteca del Mil·lenari


  • Comparteix:

Matute és la segona escriptora que participa al cicle 'Parlem amb...', inclòs dins els actes de l'Any del Llibre

Matute és la segona escriptora que participa al cicle 'Parlem amb...', inclòs dins els actes de l'Any del Llibre

Escriure per ajudar i comprendre l'ésser humà. Aquest és l'objectiu de l'escriptora Ana María Matute que, durant un acte a la Biblioteca del Mil·lenari, ha explicat que la literatura és la seva vida. Matute ha explicat la seva visió del món, de la societat i de la creació literària en el marc del cicle de diàlegs amb escriptors de renom que organitzen les llibreries de Sant Cugat amb motiu de l'Any del Llibre i la Lectura.

Prop de 50 persones s'han aplegat a la Biblioteca del Mil·lenari, aquest dimecres, per escoltar a la reconeguda escriptora, i no n'han sortit decebuts. Ana María Matute ha aconseguit fer reflexionar i fer riure els assistents amb les seves paraules.

Entre d'altres coses, Matute ha explicat que l'escriptura utilitza una paraula màgica que dona veu a allò que no té veu, ja que segons l'autora, l'escriptura és precisament això, no donar l'esquena a l'ésser humà i a les seves experiències.

Matute ha explicat també que, tot i que cap dels seus llibres és autobiogràfic i no explica experiències personals, la seva pròpia vida està present a tot els seus llibres. I és que segons ha assegurat l'escriptora, no pot ser d'una altra manera, ja que l'escriptura és la seva vida.

Ana Mª Matute

Crec que la literatura és molt important, no es pot viure sense llibres. És necessari per la humanitat. No es pot matar el pensament ni els sentiments.


La reconeguda escriptora ha destacat també que la seva vida ha estat marcada per moltes experiències difícils i dures, com la Guerra Civil i la postguerra, però que també ha viscut intensament. Tot i confessar que no se sent orgullosa de l'espècie humana, l'escriptora ha assegurat que escriu precisament per ajudar i entendre l'ésser humà.

Ana Mª Matute

Escric per ajudar, per ajudar-me, per que ens entenguem els éssers humans que per mi són el més important. Tot el que significa l'ésser humà és primordial.


A més, Ana María Matute ha avançat que ja ha començat a escriure la seva propera novel·la, tot i que ha afegit que els inicis del procés creatiu són sempre la part més difícil.

El cicle de diàleg amb escriptors de renom tindrà continuïtat cada primer dimecres de mes. Els propers escriptors en donar el seu parer sobre la literatura seran Sebastià Serrano, el 4 de maig, i Enrique Vila-Matas, l'1 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.