Un passaport dels museus per conèixer el patrimoni històric i artístic de Sant Cugat

En l'any del 20è aniversari del Museu de Sant Cugat, es llençarà aquesta iniciativa per potenciar la visita en aquests recintes


  • Comparteix:

El Museu de Sant Cugat presenta un passaport per visitar els centres de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

El Museu de Sant Cugat presenta un passaport per visitar els centres de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

La celebració del 20è aniversari del Museu de Sant Cugat unirà tots els museus de la ciutat. L'Ajuntament ha anunciat una nova iniciativa per impulsar el patrimoni local a través d'un passaport per a la Nit i Dia Internacional dels Museus. Les persones que completin la visita de tots els recintes adherits al projecte i rebin el corresponent segell de l'espai, entraran en un sorteig de diferents lots de productes relacionats amb el patrimoni de la ciutat. Aquest passaport inicia un any de commemoració de l'espai museístic que des de l'any 2003 ha anat impulsant i portant activitats per preservar la identitat cultural i històrica de Sant Cugat. En aquest projecte hi participen el Museu del Monestir, el Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil, el centre d'Art Maristany, el Museu del còmic i el Museu Cal Gerrer.

En una roda de premsa al Claustre del Monestir aquest dimarts, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que la iniciativa vol "potenciar els espais amb patrimoni històric de la ciutat". El passaport serà una eina que busca promoure la visita dels diferents museus de la ciutat a la Nit dels Museus, el 13 de maig, i en el Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig. L'accés als museus adherits a aquesta iniciativa és obert al públic de forma gratuïta, a excepció del Museu Cal Gerrer, que, tanmateix, farà una reducció de preu en les seves tarifes.

La directora del Museu de Sant Cugat, Alba Rodríguez, ha explicat com des de l'obertura de l'espai l'any 2003 "s'ha posat el patrimoni de la ciutat al servei de la ciutadania". El creixement demogràfic de la ciutat va fer "necessari" la creació d'un lloc "on es preservés la identitat de Sant Cugat". Rodríguez ha afirmat que en aquests vint anys d'història s'ha fet que el Museu sigui un recinte de qualitat gràcies a la varietat d'activitats i l'impuls de la inclusivitat en projectes com 'Guia'm'.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha posat en valor el Museu de Sant Cugat per "promoure la recerca i el patrimoni històric de Sant Cugat". Ingla també ha recalcat que el creixement de la població en els darrers anys ha estat un factor important per al desenvolupament del Museu, per "donar a conèixer i difondre el nostre passat i tot allò que ens identifica com a santcugatencs".

Passaports del Museus

Museu del Monestir
  • 13 de maig
  • Nit dels Museus. 19 - 22 h Portes obertes.
    Il·luminar la nit: Presentació d' una selecció de peces de la col lecció del Museu sobre aquesta temática.
    La Nit al Claustre. 22 h Visita guiada a la lum de llànties i espelmes.
  • 18 de maig
  • Je vous offre les oiseaux / Us ofereixo els ocells

    Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil
  • 13 de maig
  • Nit dels Museus. 19 - 22 h Portes obertes.
  • Fins al 18 de maig
    Dia Intemacional dels Museus: Macramé col lectiu. Confecció gradual, acumulativa i autoorganitzada, d'una escultura nuada de grans dimensions.
  • 21 de maig
  • Taller Aeri. 11h Recorregut acompanyat a l'exposició Aurèlia Muñoz.

    Centre d'Art Maristany
  • 13 de maig
  • La pedra ritual de Collserola. 12 h Visita comentada i donda de l'exposició a càrrec de Michael Lawton.
    Nit dels Museus. 19 - 22 h Portes obertes.

    Museu del còmic
  • 13 de maig
  • Nit dels Museus. 19 - 22h Portes obertes.
  • 18 de maig
  • Dia Internacional dels Museus. 16 a 20 h Portes obertes.

    Museu Cal Gerrer
  • 13 de maig
  • Nit dels Museus. 20 - 22 h. Museu obert

    CONSULTA AQUÍ TOTA LA PROGRAMACIÓ




    Esther Madrona

    Hem aconseguit una proposta d'activitat que és d'allò més interessant, ja que hem sumat forces amb tots els altres museus que tenim a la ciutat

    Alba Rodríguez

    Una ciutat amb la quantitat d'habitants i una història enorme darrere que no teia museu, i a més la pròpia evolució de la ciutat feia que hi hagués una sèrie de gent preocupada per si es perdia la identitat de la ciutat



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.