Importants troballes arqueològiques al Monestir


  • Comparteix:

Les excavacions arqueològiques que es fan al Monestir han permès veure que l'estil arquitectònic emprat al segle onze al Monestir capgiren la teoria sobre l'arquitectura romànica catalana i ajuden a explicar la transició de finals del romànic desconeguda fins ara. La troballa de cinc mausoleus d'entre el segle cinquè i setè al claustre també permeten afirmar que el Monestir va ser una de les necròpolis més importants de l'època.

L'arquitecte autor del Pla Director, Joan Albert Adell, ha explicat que en el procés de neteja final de la galeria sud del Claustre, s'han pogut localitzar dues tombes superposades. Aquestes tombes formaven part d'un dels cinc mausoleus descoberts al Monestir. Segons Joan Albert Adell, els mausoleus ens indiquen que el Monestir va ser entre el segle cinquè i setè un dels conjunts funeraris més importants costat de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa:

Joan Albert Adell



A més, ha explicat que el Monestir dóna llum a l'estudi de l'arquitectura romànica. Fins ara s'havia pensat que al segle onze es produïa un trencament en el corrent arquitectònic emprat. El Monestir permet descobrir que entre les construccions del segle onze i tretze, hi ha certa continuïtat.

Joan Albert Adell



Per l'alcalde, aquesta troballa capgira l'estudi de l'arquitectura de fa mil anys.

Lluis Recoder





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.