Els bookcrossers de Sant Cugat fan la segona trobada amb la confiança d'incrementar el col·lectiu local


  • Comparteix:

El punt oficial de Bookcrossing de la Biblioteca del Mil·lenari ha celebrat el seu primer aniversari

El punt oficial de Bookcrossing de la Biblioteca del Mil·lenari ha celebrat el seu primer aniversari

La comunitat de bookcrossers de Sant Cugat ha fet la seva segona trobada coincidint amb el primer aniversari del Punt Oficial de Bookcrossing de la Biblioteca del Mil·lenari. Els bookcrossers de Sant Cugat esperen seguir incrementant el nombre de membres de la comunitat després d'uns inicis una mica difícils.

Els bookcrossers santcugatencs més actius s'han mostrat esperançats en que la zona oficial de Sant Cugat sigui poc a poc més activa del que ho és actualment. Així ho han manifestat durant la celebració del primer aniversari del Punt Oficial de Bookcrossing de la Biblioteca del Mil·lenari. Els bookcrossers confien en que més gent de la ciutat i l'entorn s'introdueixi en aquesta aventura del bookcrossing després d'haver doblat el nombre de la seva comunitat en el seu primer any de vida. Lluïsa, 'Grial' per els bookcrossers, i responsable de la zona oficial de Sant Cugat, ho explica. L'escoltem.

Lluïsa (Grial)

Hem doblat els membres de la comunitat. Fa un any erem 20 i ara ja som més de 100


Aquesta activitat va néixer concretament als Estats Units el 17 d'abril de 2001 amb la creació, per part de l'informàtic Ron Hornbaker, de la pàgina d'internet www.bookcrossing.com, i després que va descobrir que hi havia d'altres pàgines dedicades al seguiment d'altres objectes com bitllets o càmeres fotogràfiques d'un sol ús. Així s'iniciava el moviment que pretén 'convertir el món en una biblioteca global, gràcies a l'intercanvi gratuït de llibres basat en les '3 R' ( Tres Erres), per les inicials en anglès de Llegeix (Read), Registre'l (Register) i Allibera'l (Release).

L'intercanvi es fa mitjançant la creació d'una fitxa a internet per cada llibre que és vol deixar i l'avís d'on s'ha deixat. Aleshores és quan els interessats intenten 'caçar-lo'. Lluïsa 'Grial'.

Lluïsa (Grial)

El que es tracta és fer la fitxa a internet i l'alliberis perquè els altres puguin anar a caçar-lo


Tant Lluïsa 'Grial' com els altres membres que s'han arribat a la trobada han destacat la il·lusió i la passió amb que viuen aquesta activitat i com segueixen l'evolució i periple geogràfic dels llibres que han passat per les seves mans.

Totes aquelles persones interessades en participar de la comunitat de bookcrossers poden adreçar-se a les pàgines www.bookcrossing.com i www.bookcrossing-spain.com i/o dirigir-se a la Biblioteca del Mil·lenari on l'informaran de com contactar amb la Lluïsa 'Grial', que s'acosta una hora per setmana a la biblioteca per poder solucionar els problemes que tinguin els bookcrossers de la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.