La fotografia contemporània enlluerna Sant Cugat amb el Festival LUMÍNIC

La 4a edició de la iniciativa busca reflexionar sobre l'impacte de la tecnologia i s'allargarà fins al 16 de juliol


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha convertit, des d'aquest dissabte, en un punt de trobada referent sobre la fotografia contemporània amb l'arribada de la quarta edició del Festival LUMÍNIC, que omplirà la ciutat d'art fins al 16 de juliol. Les mostres artístiques, que enguany queden sota el paraigua de la 'Realitat Sintètica', exemplifiquen l'arribada de nous formats experimentals com la intel·ligència artificial (IA). Les obres, protagonitzades per una trentena d'artistes, es repartiran per carrers, places i galeries de la ciutat.

En aquesta edició, coorganitzada per la plataforma LUMÍNIC i l'Ajuntament de Sant Cugat, les mostres fotogràfiques es podran visitar a diversos espais com la Casa de Cultura, el Centre d'Art Maristany o el Celler Modernista i tenen per objectiu posar de manifest els avenços de la fotografia gràcies a la intervenció directa de la tecnologia.

Tot plegat ha arrancat aquest dissabte amb l'estrena d'un mercadet amb presència d'artistes que, a paraules d'un dels fundadors del festival, Bernat Millet, ha estat ideat "per enfortir la relació entre els artistes i els assistents".

Una quarta edició del festival que torna a aterrar a Sant Cugat i que, segons apunta l'organització, ho fa per "quedar-s'hi durant molts anys". El fotògraf i cofundador de l'esdeveniment, Marc Vidal, ha remarcat el paper de la iniciativa que, entre altres coses, "permet reflexionar sobre el camí que està agafant la nova fotografia contemporània". A més, Vidal ha aprofitat la presentació per recordar la figura de Joan Miró, qui fa anys ja va fer una primera reflexió sobre el deteriorament creatiu sota el lema 'l'assassinat de la pintura'.

A més de continuar apostant per ser un espai de formació per a estudiants i futurs fotògrafs, el Festival LUMÍNIC també té per objectiu enfortir la relació amb les galeries participants en el festival. Per fer-ho realitat s'ha tornat a cooperar amb les Galeries d'Art de Catalunya (GAC), tres de les quals col·laboraran amb la programació del festival amb diferents exposicions i projectes audiovisuals.

Dins del programa, en el qual participen artistes reconeguts com Cristóbal Asencio, Lara Amat, Quim Español o Aleydis Rispa, també s'hi poden trobar altres activitats paral·leles com visites guiades, activitats familiars, taules rodones o tallers manuals.



Marc Vidal

Sant Cugat reuneix les condicions idònies per continuar fent aquest festival. Enguany volem obrir un debat sobre les noves maneres de construir fotografies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.