El muntatge 'Pedra i sang' ja es pot trobar també en format de llibre i cd


  • Comparteix:

L'associació Amics de Pedra i Sang ha editat aquest llibre que conté el text de Jaumà, l'obra 'Miserere' de Calvo, fotografies i un cd

L'associació Amics de Pedra i Sang ha editat aquest llibre que conté el text de Jaumà, l'obra 'Miserere' de Calvo, fotografies i un cd

L'Associació Amics de Pedra i Sang ha presentat en societat el llibre sobre aquesta obra que narra la història de l'assassinat de l'abat Biure a mans del noble Berenguer de Saltells. El llibre 'Pedra i Sang' conté, a banda del text de Josep Maria Jaumà, fotografies del muntatge, un cd amb l'enregistrament sonor de l'espectacle i també l'obra 'Miserere' de Lluís Calvo sobre els mateixos fets històrics.

Els santcugatencs ja tenen una nova oportunitat de gaudir del muntatge 'Pedra i sang', més enllà de les tradicionals representacions que la companyia Tetrateatre ofereix habitualment per Nadal. I és que la recentment constituïda associació Amics de Pedra i Sang ha presentat un llibre que, sota el mateix títiol, recull tant el text de l'obra, escrit per Josep Maria Jaumà, com les fotografies de Mané Espinosa o un cd amb l'enregistrament sonor fet sota la direcció artística de Tetrateatre i amb música de Joan Alavedra.

Així ho ha explicat la directora de Tetrateatre, Dolors Vilarasau, que ha afegit que el llibre conté també l'obra 'Miserere' de l'escriptor santcugatenc Lluís Calvo, i que es va estrenar l'any 2.000 conjuntament amb 'Pedra i Sang'.

Dolors Vilarasau

El llibre conté el texte 'Pedra i sang' de Josep Maria Jaumà i també el text 'Miserer' de Lluís Calvo, que és sobre la mateixa temàtica i es va representar l'any 2.000 juntament amb el text d'en Jaumà.


Vilarasau ha remarcat també que aquest llibre ha estat possible gràcies al suport ciutadà i també gràcies a la tossuderia d'unes quantes persones, que fins i tot hi ha invertit diners per convertir aquest projecte en una realitat.

En el mateix sentit s'han expressat els diferents responsables del muntatge 'Pedra i sang', i ara d'aquest llibre, que han volgut posar de manifest que tot això ha estat possible gràcies a la feina i la col·laboració de molta gent. Escoltem Josep Maria Jaumà, autor del text 'Pedra i sang'.

Josep Maria Jaumà

El bonic d'aquesta obra és precisament això, que hi ha participat tanta gent. M'ha agradat aquesta experiència perquè és el contrari de la idea que tenim de l'artista tot sol amb la seva obra.


De la seva banda, l'alcalde ha celebrat una iniciativa com aquesta, que contribueix a retrobar referents culturals i històrics de la nostra ciutat, i ha assegurat que el muntatge 'Pedra i sang' té tots els ingredients per convertir-se en una tradició a Sant Cugat. Lluís Recoder ha volgut remarcar també que, malgrat els problemes que hi han hagut aquest passat 2004 i que han suposat que no es pogués fer la representació habitual de l'obra, a data d'avui, el muntatge ja té assegurada la seva anualitat.

Lluís Recoder

Crec que té tots els ingredients per convertir-se en una tradició, i amb el finançament compromès per part de la Generalitat i l'Ajuntament, ja no té cap núvol negre damunt que amenaci la seva anualitat.


La presentació del llibre 'Pedra i sang' s'ha fet a la sala Bebop Jazz i ha comptat amb la intervenció de diferents responsables del muntatge, des dels actors fins al cor, i ha finalitzat amb la representació de la paròdia 'Pedra i fang', escrita pel propi Jaumà amb motiu d'aquest acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.