Les tres recomanacions literàries per aquest estiu de la llibreria Paideia

La llibreria santcugatenca recomana tres obres enfocades a diversos públics de cara al període estival

Cultura

Publicat el 31/jul/23 per Miquel Blázquez

El llibreter Sergi Martí de la llibreria Paideia de Sant Cugat, ubicada al carrer de Santa Maria, escull les seves tres recomanacions per aquest estiu. Totes elles enfocades a diverses tipologies de públic i amb presència d'autories catalanes.

Portades dels tres llibres que recomanen des de la llibreria Paideia / Foto: Cugat Mèdia

'Catan: la història'

La primera recomanació de Martí és una obra ideada per Klaus Teuber i que, avui dia, ja està disponible en català. Com el joc de taula tradicional, el llibre també busca traslladar el lector a l'etapa dels vikings. Tot plegat amb el relat de l'autor alemany que, anys més tard, també va ser l'encarregat de portar a la realitat l'arxiconegut joc de taula.

'La noche de piedra'

La següent recomanació per part de la llibreria santcugatenca és obra d'Alexis Ravelo i va explícitament dedicada als amants de la novel·la negra. Ravelo explica un relat en què els protagonistes, motivats pels diners, el sexe i l'ambició, acaben evolucionant fins a una última trobada que acaba amb desastre. Tot plegat amb l'objectiu d'evidenciar que l'home és un llop per a l'home.

'Un estiu de luxe'

L'última recomanació per part de Martí és el llibre de Marianne Kaurin, una peça literària per a majors de deu anys que explica les vacances de l'Ina. Unes vacances que, tot i que semblaven avorrides, acaben derivant en meravelloses amistats. Aquest llibre va ser premiat amb el prestigiós premi Deutscher Jugendliteraturpeis 2021 i està disponible en català gràcies a la traducció de Meritxell Salvany.