Un concert de Pau Casals, una festa literària i un cicle de debats, primeres activitats d'Òmnium Cultural a Sant Cugat


  • Comparteix:

La delegació local d'Òmnium Cultural està ultimant el seu pla de treball per aquest any amb tres propostes: la representació d'El Pessebre de Pau Casals, la institució de la Festa Literària Òmnium Cultural Sant Cugat i una programació de debats de temàtica local, a més de participar en les activitats que porta a terme l'entitat a tot el país.

La delegació local d'Òmnium Cultural, constituïda el passat novembre, està treballant en tres projectes per portar a terme abans que finalitzi l'any. Amb motiu del 45è aniversari de l'oratòria 'El Pessebre', que va composar Pau Casals per dur un missatge de pau a tot el món i amb text de Joan Alabedra, l'entitat cultural vol promocionar la seva representació per part de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat i les principals corals de la ciutat.

Una altra de les activitats proposades per Òmnium Cultural, i que s'està acabant d'ultimar amb la regidoria de Cultura, és un sopar que reuneixi els escriptors santcugatencs en una nit literària. El president de l'entitat a Sant Cugat, l'historiador i escriptor Xavier Escura, ha declarat que la seva intenció és contribuir a dinamitzar la vida cultural de la nostra ciutat.

Xavier Escura

El que modestament pretenem és portar a terme idees i proectes que no competeixin amb les d'altres entitats culturals a Sant Cugat, que n'hi ha moltes, sinó ajudar a coordinar i aglutinar.


Finalment, Òmnium Cultural té pensat programar un cicle de debats de petit format de temàtica molt local i concreta, tan bon punt inaugurin el nou local. El president de l'entitat, Xavier Escura, explica l'objectiu d'aquest cicle de debats.

Xavier Escura

La nòmina d'autors, artistes i gent a dir coses a Sant Cugat és interminable. Pensem que també tenen cabuda de cara a parlar de temes minoritaris que són d'interès d'unes quantes persones.


Recordem que Òmnium Cultural es va crear l'any 1961 per defensar la llengua, la cultura i la identitat catalana en el context de la repressió franquista. Compta amb 23 delegacions arreu de Catalunya i amb uns 16.000 socis, 300 dels quals pertanyen a la delegació de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.