L'Entitat Sardanista celebra el 48è Aplec de la Sardana amb quatre cobles

La proposta cultural, que se celebra diumenge 24 de setembre, ofereix activitats al matí i a la tarda


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una ballada de sardanes a la plaça d'Octavià / Foto: Premsa Ajuntament (Efrén Montoya)

Imatge d'arxiu d'una ballada de sardanes a la plaça d'Octavià / Foto: Premsa Ajuntament (Efrén Montoya)

Sant Cugat ballarà a ritme de sardanes aquest diumenge 24 de setembre per celebrar la 48a edició de l'Aplec de la Sardana a la plaça d'Octavià. La jornada es divideix en dues parts amb ballades al matí (10.30 h) i a la tarda (16 h) que es complementaran amb un concurs de colles improvisades i la sardana incògnita. L'edició d'enguany té les quatre cobles habituals a l'Aple: la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, la Cobla Jovenívola de Sabadell, la Cobla Principal del Llobregat i la Cobla Mediterrània. Com a novetat, l'entitat sardanista ha organitzat un dinar popular als Jardins del Monestir que consisteix en una fideuada per un preu de 18 euros. En cas de pluja o mal temps, l'Aplec se celebrarà al PAV2 i el dinar a la Casa de Cultura.

ESCOLTA-HO

L'aplec se celebra un any més amb l'objectiu de fomentar les festes tradicionals i populars catalanes i retre homenatge a la dansa nacional, en un any on Sant Cugat, a més, ostenta la capitalitat de la sardana. La presidenta de l'entitat, Elvira Anglès, ha explicat a Cugat Mèdia que esperen una alta assistència "perquè és la festa més emblemàtica dels sardanistes" en un moment on la sardana està en un bon estat de salut.

Concurs de colles improvisades

El concurs consisteix en ballar una sardana de lluïment de set tirades. Les colles seran limitades a un màxim de 15 i cadascuna ha d'estar formada per un mínim de 10 persones i un màxim de 12. Es ballarà un galop d'entrada i les colles participants no poden estar compostes totalment per membres en actiu de cap colla sardanista, de fet, només en podran participar tres membres. El jurat donarà premi a totes les colles participants.

Sardana incògnita

Aquesta proposta de l'aplec d'enguany consisteix en endevinar el títol i compositor d'una sardana. Per participar-hi s'haurà de recollir la butlleta per votar a la mesa de l'entitat, omplir i dipositar a la capsa "sardana incògnita". En aquest cas, hi haurà un únic premi entre els encertants.


Elvira Anglès

És un dia de tot sardana. Esperem que vingui molta gent de Sant Cugat i de fora perquè és la festa més emblemàtica dels sardanistes. A més, aquest any, com són capital de la sardana, també fem un dinar de germanor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.